kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
SAİT GÜRSOY

Özel yabancı okullar sınavı

İki yıldır OKS ile öğrenci alan İstanbul, İzmir ve Mersin'de faaliyet gösteren özel yabancı okullar, 2009-2010 öğretim yılı için yeni bir sınav düzenleyecek.
MEB'den edindiğim bilgilere göre, özel yabancı okullar bakanlıktan izin alarak Sınav Yürütme Kurulu oluşturdu. Sınavı ise, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü hazırlayacak ve değerlendirecek...
İlköğretim 8'inci sınıf öğrencilerine uygulanacak sınav 31 Mayıs 2009 Pazar günü yapılacak.
Sınavda Milli Eğitim Müfredatı'na uygun sorular sorulacak. Sınavın içeriği de, değerlendirilmesi de SBS'den farklı. Soruların yüzde 70'i 8'inci sınıf, yüzde 30'u 7'nci sınıf kazanımlarından olacak. Türkçe 25, Matematik 25, Fen Bilgisi 20, Sosyal Bilgiler 20, Dil Öğrenme Yeteneği 10 sorudan oluşacak. Yerleştirme puanında; Türkçe ve Matematik (3.5), Fen ve Sosyal (2.5), Dil Öğrenme Yeteneği (2) katsayılarıyla değerlendirilecek. Bilgiyi kullanma ve yorumlama becerisiyle dil öğrenme yeteneğinin ölçüleceği sınavın süresi 120 dakika.
Özel yabancı okullara girişte yıl sonu başarı ve davranış puanları kullanılmayacak. Bu doğru karara, ben de katılıyorum.
Yıllardır özel yabancı okul öğrencilerine ve velilerine ÖSS ile ilgili seminerler veriyorum. Gençlerin ÖSS'ye bakışları çok ciddidir. Bu da beni daima mutlu etmiştir. Zaten üniversiteye giriş sonuçları da, bu okulların gençleri ne kadar ciddi, güvenilir ve iddialı bir ortamda hazırladıklarını gösteriyor. Kısacası verdikleri eğitim ve öğretimi beğenirim. Özellikle özel yabancı okulları düşünen 8'inci sınıf velileri, zaman geçirmeden çocuğunuza 7'nci sınıf derslerini tekrarlatmaya başlayın. Daha geniş bilgiyi www.yabanciokullarsinavi.org adresinden elde edebilirsiniz.
Bazı özel Türk okulları da bu sınava katılmak istiyor. Ancak aldığım duyumlara göre, MEB buna pek sıcak bakmıyor. Bu güne kadar MEB'in aldığı birçok kararı doğru olduğuna inandığım için destekledim. Ancak bu kararına katılmıyorum. Bence, özel Türk ve yabancı okul ayrımı yapmadan, ortak bir sınav uygulamak daha doğru olur. Böylece özel okullarımız arasında ayrımcılık yapmamış oluruz.