kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Anne Nurcan Akkuzu, "Umudumuzu hiç kaybetmedik" dedi.

Mucize çocuk organ bekliyor

05.11.2008
Böbrek yetmezliği nedeniyle 1.5 yıllık yaşamına 8 ameliyat sığdıran Hasan, organ bekleyen binlerce kişiden sadece biri..
Edirne Keşan'da yaşayan Nurcan ve Mehmet Emin Akkuzu çiftinin 1.5 yaşındaki çocukları Hasan Hüseyin, 15 günlükken rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerin ardından böbreğinde sorun olduğu belirlenen küçük çocuk, ambulansla İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Cerrahpaşa'da yapılan muayenenin ardından küçük Hasan'ın bir böbreğinin olmadığı, bir böbreğinde de 8 adet kist olduğu ortaya çıktı.

24 GÜNLÜKKEN AMELİYAT
Hayati tehlikesi bulunan minik bebek, henüz 24 günlükken ilk ameliyatını oldu. Hasan Hüseyin için bundan sonra zorlu bir süreç başladı. Hastaneler adeta evi olan küçük çocuk, böbreğindeki rahatsızlık nedeniyle 1.5 yaşına kadar 8 ameliyat geçirdi. Doktorlar, küçük Hasan'ın iyileşebilmesi için tek çarenin böbrek nakli olduğunu söyleyince aile, nakil için hazırlığa başladı.

ÇAPRAZ NAKİL OLACAK
Doğuştan böbrek hastası olan Hasan Hüseyin'in nakil olabilmesi için, çapraz nakille uyumlu bir aile aranıyor. Yarın 9' ameliyatını olacak küçük çocuk için uygun verici bulunduğu anda nakil yapabileceklerini anlatan Doç. Dr. Alihan Gürkan, "Küçük yaştaki çocuklara nakil yapmak çok zor. Ama Hasan'ın tek çaresi bu" dedi. Hasan Hüseyin'in yaşamak için hayata sıkı sıkı tutunduğunu söyleyen anne Nurcan Akkuzu ise, "Ameliyattan çıkışta oğlum elimi morartıncaya kadar sıkı sıkı tutuyor. Adeta yaşama tutunuyor" ifadesini kullandı.