kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İki gün arayla doğum yaptı

Giriş Saati : 05.11.2008 17:22
Güncelleme : 05.11.2008 23:07
Yeni Haber
Antalya'nın Alanya ilçesinde, kendisi gibi hamile olan arkadaşının sağlık karnesiyle doğum yapan kadın hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

9 aylık hamile olan S.B, kendisi gibi 9 aylık hamile olan arkadaşı D.A'ya misafirliğe gitti. S.B, eve dönerken, içinde sağlık karnesinin de bulunduğu çantayı arkadaşında unuttu.

Maddi durumu iyi olmayan ve sosyal güvencesinin bulunmadığı öğrenilen D.A, ziyaretten bir gün sonra doğum sancıları tutunca Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. D.A, hastanede, arkadaşına ait sağlık karnesiyle doğum yaptı. D.A'nın doğum yapmasının ardından karnesini geri aldığı öğrenilen S.B. de, bir gün sonra doğum sancıları tutunca Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Aynı sağlık karnesiyle iki kadının birer gün arayla doğum yapıldığını tespit eden hastane yetkilileri, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen polis, tedavileri süren D.A. ve S.B'nin ifadelerini hastanede aldı. D.A. ve eşi R.A'nın sosyal güvenceleri olmaması ve maddi imkansızlık nedeniyle bu yola başvurduklarını ve pişman olduklarını söyledikleri öğrenildi. S.B. ise ''Arkadaşıma oturmaya gitmiştim. Çantamı evinde unutmuşum. O da sancıları başlayınca karnemi alarak doğuma gitmiş. Arkadaşımdan şikayetçi değilim'' dedi.

Cumhuriyet Savcılığı D.A. ve eşi R.A'nın ''Sahte evrakla yalan beyanda bulunmak'' suçundan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarına karar verdi.

(AA)