kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sercan Bodruk kardeşinin doğum gününde pastayla böyle poz vermişti.

Aç ölen Sercan'ın bedeli 18 bin YTL

Ali EYCE SABAH
05.11.2008
Bir dilim ekmekleri bile olmadığı için aç gittiği okuldan dönerken bir servis minibüsünün altında kalan 14 yaşındaki Sercan'a çarpan sürücü 18 bin YTL para cezasıyla kurtuldu..
İzmir'in Buca ilçesinde 14 yaşındaki Sercan Bodruk'a çarparak ölümüne sebep olan servis minibüsü şoförü Necati Özsoy'un yargılandığı dava tamamlandı. Yedi ay önce meydana gelen kazada, evde yiyecek bir dilim ekmekleri bile olmadığı için aç olarak gittiği okuldan dönerken ezilen ve bağışlanan organlarıyla altı kişiye hayat veren talihsiz kıza çarpan sürücü, 18 bin YTL para cezasıyla kurtuldu. Kazadan sonra üç ay tutuklu kalan ve İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "Taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak" suçundan altı yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Özsoy savunmasında "Kız çok dalgındı ve koşuyordu. Çarpmamak için çaba sarf ettim, ama başaramadım" dedi.

EHLİYETİNE EL KONDU
Mahkemenin talebi üzerine trafik bilirkişisi tarafından hazırlanan raporda, genç kız 8'de 6, sürücü ise 8'de 2 kusurlu bulundu. İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda da Sercan Bodruk'un "asli" sürücünün "tali" kusurlu olduğu yönünde görüş bildirildi. Davayı sonuçlandıran hâkim, sanık Necati Özsoy'u önce üç yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından bu cezayı iyi halden iki yıl 6 aya indiren hâkim, daha sonra da 18 bin 200 YTL paraya çevirdi. Ayrıca sürücü Özsoy'un ehliyetine bir yıl süreyle el koyulmasına da karar verildi. Verilen cezayla şok olan talihsiz kızın anne ve babası duruşma sonrası yaptıkları açıklamada, "Bir canın, Sercan'ımızın canının bedeli bu kadar ucuz olmamalı. Adalete güveniyoruz ama adaletin bu olduğunu düşünmüyoruz" dedi.