kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Farklı bir "First Lady"

Giriş Saati : 05.11.2008 12:12
Güncelleme : 05.11.2008 21:56
Yeni Haber
ABD'de Demokrat Partinin adayı Barack Obama'nın ülkenin 44. başkanı seçilmesiyle birlikte, eşi Michelle (Robinson) Obama da ülkenin ilk siyahi başbayanı olarak tarihe geçti.

İŞTE ABD'NİN YENİ "FIRST LADY"Sİ!

Avukat olan iki çocuk annesi Michelle Obama, seçim kampanyası süresince, farklı bir First Lady olacağının sinyallerini vermişti. Başarılı meslek hayatına rağmen yaşamındaki önceliğinin annelik olduğunu sık sık vurgulayan 44 yaşındaki Bayan Obama, eşinin seçim kampanyasının da ateşli bir savunucusu olmuştu.

Bayan Obama kısa süre önce bir dergiye yaptığı açıklamada, eşinin başkan seçilmesi durumunda, annelik görevinin haricinde, öncelikli olarak iş ve aile hayatlarını dengelemeye çalışan kadınların sorunları ile asker ailelerin ihtiyaçlarına odaklanmak istediğini söylemiş ve kampanya sürecinde olduğu gibi gayri resmi olarak eşine danışmanlık yapabileceğini belirtmişti.

Chicagolu bir işçi ailesinin çocuğu olan Bayan Obama, ülkenin en prestijli okullarından Princeton üniversitesinde sosyoloji ve ardından Harvard'da hukuk okudu. Burslu okuduğu her iki okulu başarıyla bitiren Obama, Chicago'da bir hukuk firmasında işe başladı. En son Chicago Üniversitesi'ne bağlı olarak çalışan Michelle Obama, eşinden daha fazla kazanıyordu.

Barack Obama, Chicago'da hukuk firmasında çalışırken tanıştığı 16 yıllık eşinin kendisi için güç kaynağı ve kendisini dengeleyen nazik bir eleştirmen olduğunu söylemişti.

Eşinin kampanyasında tek başına büyük kalabalıkları kazanabilen Michelle Obama, yansıttığı güçlü ve akıllı kadın imajıyla demokratlar arasında son derece popüler.

Kendine güveni ve modern giyim tarzıyla pek çok kez en iyi giyinenler listelerinde yer alan Obama'yı 2008 yılında en iyi giyinen kadın seçen Amerikan Vanity Fair dergisi, Michelle Obama için "giyimin önderi" yakıştırmasında bulunmuştu.