kapat
26.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Saçmaladı!
Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler "PKK'nın dağda olmasındansa siyasette olması iyidir" dedi. Nereden çıktı bu lâf şimdi? Siyasetçi bizde niçin ip cambazı ile özdeşleşmiş bir kimliği temsil ediyor? Niçin güvenilmiyor? Bundan.. Bakan, devlet adamı olmak zorundadır. Ağzından çıkanı kulağı duymalıdır.

YAVUZ DONAT
Hüsnü Doğan: 'Tamam... Kuruyoruz...'
Komşu sayılırız. Bizim eve uzaklığı "50-60 metre" ya vardır, ya yoktur. Mesut Yılmaz'ın da komşusu sayılır. Evlerinin arasındaki mesafe "ya 40 metredir, ya 50." "Sık sık" görüşürdük. Ama "iki üç aydır" kayıptı. Ve sonunda... "Ortaya" çıktı. "Hüsnü Bey" dedik: - Nerelerdeydiniz? - Ankara'da, İstanbul'da...

SELAHATTİN DUMAN
İkinci cemre, kar olup düştü başımıza..
Biz havalara bakıp "Tırılım tıştan, kurtulduk kuştan.." diye sevinirken, bayramın dördüncü günü tipiye yakalandık.. Hesapta "Yağmur yağarsa kış değil mi? Kişi halini bilse hoş değil mi?" deyip Meteoroloji'ye yüklenmek vardı ama.. Bayramı da hay huy ile geçirdik işte..

OKAY GÖNENSİN
Rüşvetin birkaç yüzü
On yıl kadar önce, büyük bir uluslararası kuruluşun Türkiye temsilcisi ile bir yerde karşılaştım. Bu kuruluşun Türkiye'de herhangi bir faaliyeti yoktu, temsilci "Ama, olacak" dedi. Söylediği doğruydu, bir iş vardı ki, eğer Türkiye o işi yapacaksa, kendi alanında en ileri teknolojiye ve deneyime sahip olan...

ZÜLFÜ LİVANELİ
Sözün bittiği yer
Bazen sözün çoğu yorar insanı. Kavramın anlamını yitirmenize neden olur. Düşünceler üzerinde yoğunlaşamamanız ve derinliği yitirip sadece su yüzeyinde dolaşmanız sonucunu doğurur. Bir insan onca alışık olduğu kendi ismini bile, elli kere üst üste söyleyince ona yabancılaşır.

RUHAT MENGİ
28 Şubat'a niye kızıyorsunuz?
Tarih 25 Şubat 2002 ve biz Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler'in "PKK dağda olacağına siyasette olması iyidir. Onları sandıkta yeneriz" sözlerini tartışıyoruz. Ne diyor Keçeciler "Kanunlar çerçevesinde hareket etmeleri kaydıyla seçime girsinler" diyor. Sanki Türkiye'de kanunlar dinleniyormuş gibi.

METİN MÜNİR
Kıbrıs'ta birinci raund sonuçları
Kıbrıs'taki barış görüşmelerinin birinci devresi sona erdi. Kimin burnu kanıyor? Rumlar için görüşme masası, Avrupa Birliği'ne üye olmak için vermek zorunda oldukları son sınavdır. Bu sınavı iki şekilde kazanabilirler: Türkler'le uzlaşmaya varıp adayı birleştirerek. Veya bu mümkün olmadığı takdirde...

İLKER SARIER
Efsane devri bitti
İdam cezasının kaldırılması tartışmasında ortaya konulan "idamlık" düşünce ve yaklaşımları müstehzi bir tebessümle izlemekteydim ve asla bulaşmamaya kararlıydım ki, SABAH'ın dünkü manşetindeki "İdam Kalsın" şeklindeki asker düşüncesini öğrenince, galiba iki satır şart oldu diye düşünmeye başladım.

FARUK SELÇUK
"Bugünlerin yarını var"
Kemal Derviş, geçtiğimiz günlerde bir konuşmasında, Türkiye' deki döviz kuru rejimine yönelik bir ifadede bulundu: "2-3 yıl daha böyle gidecek." Şimdiye kadar politikacıların her söylediğini ciddiye almamayı öğrendik ama söyleyen Kemal Derviş olunca durum biraz farklı.

SEDAT SERTOĞLU
Arnold Planı
Washington'da bir yemekte, Amerikalı bazı dostlarla Irak üzerine konuşuyorduk.. Uzun uzun "Ne olacak ABD ile Irak'ın halleri?" türü bir muhabbet.. Birisi "Arnold Planı"nı hatırlattı masadakilere.. Arnold Planı denilen bu plan, Amerikalı general Steve Arnold tarafından, Körfez Savaşı'ndan hemen sonra...

ERDOĞAN SEVGİN
Hakem de insan...
Şu son günlerde, yazılı ve sözlü basın, hakemleri yaylım ateşine tutuyorlar... Öte yandan şike iddiaları... Hakem de insan, onlar da etten kemikten yapılmış, her maça müthiş bir baskı altında çıkıyorlar. Eğer, süratle bir önlem alınmazsa, inanın, bu lig zor biter. Nedir alınacak önlemler? Bir kere Süper Lig'de...

MEHMET TEZKAN
Ankara'nın gündemi suni.. Neden mi?..
Kurbanın nasıl kesileceğini tartışıyoruz.. İdam cezasını tartışıyoruz.. Cumhurbaşkanı'nın yetkilerini konuşuyoruz.. Seçim yasasını, siyasi partiler yasasını değiştirmekten söz ediyoruz.. Basın yasasını eskimiş, demode buluyoruz.. Yargı reformu diyoruz.. Eğitimdeki kalitesizlikten söz ediyoruz..

HINCAL ULUÇ
Güvenilmeyen Güvenlik Güçleri!..
Cuma sabahı erkenden gazetede idim.. Bayramlarda Yasemin izin yapar, ben çalışırım ya.. Telefona Ercan oturdu ve akşama kadar, polislerden, özellikle trafik polislerinden gelen kutlama mesajlarına cevap vermekten yoruldu.. Sayın İçişleri Bakanım, Sebeb, tahmin edersiniz.. Bayramın birinci günkü yazım..

HAŞMET BABAOĞLU
Kurban kalmış, adabı gitmiş
Biliyorum, "Bayram geldi geçti, kurban konusunu açma artık!" diyenleriniz de olacak. Ama Batı medyasının bile söze karışıp "Türkler geleneği değiştirmek istiyor" açıklaması yaptığını düşünürsek, bu hem öyle geçiştirilemeyecek, hem de samimi duygularımız açısından önemli bir konu.

LEYLA UMAR
Adını Japonya'ya ihraç eden kadın!
Japon girişimciler deri giysiler üreten Zelal'in adını o kadar beğendiler ki bir mağaza zincirine koydular. Zelal'İn anlamı 'berrak su' ama 'her şeyin en temizi' anlamında da kullanılıyor. Bu adı taşıyan Zelal, 28 yaşında. Cin gibi bir iş kadını. Baba mesleği dericiliği ciddiye almış; ABD, Rusya ve Japonya'ya...

HALİT ÇAPIN
Gitmek zamanı..
Son günlerde pek bir arttı kedi köpek muhabbetleri.. Köşe yazarlarının çok zamanlar baş köşelerini işgal ediyorlar.. Anlatı üzerine anlatı.. Aman ne güzel, ne iyi.. Ama sadece kedi köpekler mi? Örneğin atara ne demeli.. Ayla Atal bir at sevdalısı.. Ama şöyle böyle değil.. Onları hem seven hem anlayanlardan..

REFİK DURBAŞ
"Fahriye Abla" gerçekten yaşadı mı?
Ahmet Muhip Dıranas, "Fahriye Abla" şiiriyle ünlüdür, ki bu şiiri sinemaya da aktarılmış ve "Fahriye Abla"yı Müjde Ar canlandırmıştır. Bir gün Dıranas'a, "Fahriye Abla şiirinin sizde bir hatırası var mıdır?" diye sorarlar. Yanıtı kesindir: "Yoktur, hepsi uydurma." Dıranas, bilindiği Sinopludur.

EMRE AKÖZ
Etraf Niçeci dolu!
Arkadaşımız Elif Ergu'da galiba filozof tüyü var. Baksanıza Orhan Gencebay'a bile Nietzsche'den (1844-1900) etkilendiğini söyletmiş. Halbuki bırakın Nietzsche gibi zorlu bir filozofu, bizim lise mezunlarımız dahi ne Eflatun'dan çakar, ne de Kant'tan. Üstelik bu Ergu'nun ilk 'vukuatı' da değil.

HAYRULLAH MAHMUD
Kuzey Dakotalı David
İki ay vizyona giren "Deli Yürek" filminden birkaç enstantane... Yusuf rolünde oynayan Kenan İmirzalıoğlu, Gaffar Okan suikastine karıştığına inandığı Kasap Hasan adında birini aramaktadır... Diyarbakır'da askerdeki komutanı (Selçuk Yöntem) Bozo ile karşılaşır... Aralarında şöylesi bir diyalog geçer: "Burası Mezopotamya.

DOĞAN KOLOĞLU
Önce moral
İlk maç sonrasında, sonuçtan memnun olmayan Liverpool, rövanş için, "Galatasaray'da Mondragon bir kez daha böyle oynayamaz" diyerek, bu maçın altyapı tesellisini üretti. Ama ilk maça göre öyle hipnotize oldular ki, kendi gazetelerine verdikleri beyanatlarda vurguladıkları gibi, "Kaleye şut bile atamazlar.

ERMAN TOROĞLU
Küçükler yine kurban edildi
Cuma günkü yazıda bu hafta üç büyüklerin oynayacağı maçlarda olacaklar hakkında fikirler yürütmüştük. Maçlar bitti, olaylar aynen görüntülendi. Artık bazı şeyler, göstere göstere yapılıyor. Türk insanı aptal yerine konuyor. Kendimiz çalıyoruz, kendimiz oynuyoruz. Avrupa'daki bahislere artık Türkiye ligleri sokulmuyor.


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır