kapat
13.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Acil ameliyat lâzım
Siyaset, devleti büyüttüğü ölçüde güçlendiğini sandı. Maliyetini devleti borca sokarak karşıladı. Tıkanınca da acımasız vergilerle milletin, daha doğrusu ekonominin kanını emdi. Kriz, artık halkın ve ekonominin bu yükü taşıyamayacak noktaya dayanması ile patlak verdi.

HAŞMET BABAOĞLU
'Çağın Vebası'ndan kayıtsızlığa
Şu sıralarda İstanbul'da uluslararası katılımla 5. Türkiye AIDS Kongresi yapılıyor. AIDS Savaşım Derneği bu kongre vasıtasıyla hastalık konusunda yeniden gündem oluşturma çabasında. Çünkü AIDS durmuyor! Afrika ve Asya'da birçok ülkenin durumu kritik!

ERDAL BİLALLAR
En büyük KİT
Lojmanları, lokantaları, 180 aracı ile; kuaför, doktor, hemşire, güvenlik görevlisi, sekreter, şoförlerden oluşan 5500 personeli ve en önemlisi 550 seçilmişi ile Türkiye'nin en büyük KİT'inden... Bu KİT'te çalışan torpilli personele gelecek yıl maaş olarak 97 trilyon ödenecek...

YAVUZ DONAT
'İktidar olmak' başka şey, 'muktedir olmak' başka...
"Birinci panoda" Atatürk'ün şu sözleri var: "Memleket yararına bir iş yapmaya kalkınca, önüne engeller çıkacaktır... Başarmaman için gayret gösterenler karşına geçecektir... Kendini yalnız ve çaresiz hissedeceksin... Ama davandan vazgeçme... İnandığın yolda yürü... Ve sonunda başarıya ulaşınca, sana "büyük adam" diyeceklerdir... İşte o zaman onlara bakıp, güleceksin."

SELAHATTİN DUMAN
Bir reklam verene iki köşe yazısı bedava!
Bu Özlem kızımız bir seksen boyunda, gülüşü gamzeli, yürüyüşü endamlı bir stilist.. Modacı yani.. Çekiyor önüne kağıdı, alıyor eline kalemi.. Bir ordan cızıktırıyor, bir öbür yandan cızıktırıyor.. Oluyor size tasarım..

OKAY GÖNENSİN
"Küçük" devlet, "büyük" devlet
Yıllardır o kadar çok içi boş "büyüklük" nutukları, üstelik ülkeyi ve devleti gerçek anlamda küçültenler tarafından atıldı ki "büyüklük-küçüklük" kavramlarının kafa karıştırmasını doğal karşılamak gerek.

ŞÜKRÜ KIZILOT
Şirket kuruluşunda Avrupa birincisiyiz
Örneğin, bir anonim şirketin kurulması ile ilgili olarak; şirket anasözleşmesinin hazırlanması, kurucu ortaklarca imzalanması, noterce onanması, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na başvurulması ve ardından izin alınması, Kuruluşun Ticaret Siciline tescili, Ticaret Sicili Gazetesi'nde ilanı...

ZÜLFÜ LİVANELİ
Kuşlar mı yaptı?
Herkes işinde gücünde yuvarlanıp giderken, dünya yine New York'a bir uçağın düşmesiyle sarsıldı. Şu anda herkesin kafasında aynı soru: Acaba yeni bir terörist saldırı mı, yoksa kaza mı? Amerikan televizyonları, uçağın düştüğü bölgenin kuşlarla dolu olduğunu ve bu kuşların daha önce de tehlike yarattığını haber veriyorlar.

RUHAT MENGİ
Burun kanatan demokrasi!
Tatilimde hiçbir yere gitmedim, İstanbul'daydım, (onun için de size gezip gördüğüm yerleri, tatil anılarımı anlatamayacağım) ama yine de bir süre yazmamak iyi geldi. Her ne kadar sizlerden gelen mektuplar, telefonlar, karşılıklı konuşmalarla olaylara tam sizin gözleriniz...

METİN MÜNİR
Tuvalet nerede?
Ona geçmeden önce İstanbul'daki otellerle ilgili biraz bilgi vermek istiyorum. Anladığım kadarıyla, normalde, bu günlerde İstanbul'daki lüks otellerdeki doluluk oranının %0 - 90 dolayında olması gerekiyordu. Ancak 11 Eylül, turizm sektörüne dünya çapında büyük bir darbe vurdu.

İLKER SARIER
Yandı gülüm keten helva
Bırak şu Sevr Sendromu'nu, "ekonomik içiçelik" ve ticari entegrasyon, üretici ve geliştirici bir "bağımlılık" biçimidir. Bak, koskoca Ankara savcısını da kafaya almışlar, "Emperyalistler, herşeyi hükümete dikte ediyor" diye bağırtıyorlar.

SEDAT SERTOĞLU
Bitsin artık
Ne Türkiye, "Bugünkü pozisyonumdan bir adım bile geri gitmem" demeli, ne de Avrupa Birliği ve BM, "Bütün tavizleri KKTC versin" mantığını sürdürmeli.. Her iki tarafın da taviz vermesi gerekiyor.. Adadaki iki toplum arasında sorunu "dürüst biçimde çözebilecek" kuvvetli bir 3'üncü isme ihtiyaç var..

ERDOĞAN SEVGİN
Abuzer Kadayıf
"Abuzer Kadayıf"ı da bu yüzden sinemalarda görememiştim. Nihayet televizyon geldi ve izledim. Star; modaya uyup, birkaç kez peşpeşe seyrettirdi bize filmi . Her gösterimde de "Abuzer Kadayıf" çok iyi reyting aldı. Televizyon başındaki çoğunluğa kendini izletti.

MEHMET TEZKAN
Emek Platformu aslında neyin peşinde..
Türkiye sonunda aklı selimde buluşur diye ümit ediyordum.. Ama Emek Platformu'nun bildirisini okuyunca yanıldığımı anladım.. İçim karardı.. Gördüm ki.. 30 yıl öncesinde kalmışlar.. Hiçbir çözüm önermeyen, sloganlarla dolu bildiri.. Emek Platformu'nu biliyorsunuz..

HINCAL ULUÇ
Antalya'da harika günler..
Holly, annesinin, ünlü Yamani ailesinin reisi Mehmet Yamani'nin evlenme teklifini reddettiğini anlattığı gün, yazı başına 25 lira alarak geçinmeye çalışan bir yazar olarak kaçan fırsata ne yanmıştım oysa.. Jirayr Keçeciyan, Antalya Sheraton Voyager'in yaşamı filmlere konu olacak genel müdürü...

ABDURRAHMAN YILDIRIM
TL'ye dönüşe üç koşul
Son bir yılda bankacılık sistemindeki Türk Lirası mevduatı yüzde 58 artmış. Buna karşılık döviz mevduatının artışı devalüasyonun da etkisiyle yüzde 140 düzeyinde. Toplam mevduat içinde yerli para mevduatının payı yüzde 48'den yüzde 38'e gerilerken yabancı paranın payı yüzde 51'den yüzde 61'e yükselmiş.

DOĞAN KOLOĞLU
Tuzağa dikkat!
1 Defansımız topu kovalarken rakibi de gözlemlemek gereğini hiç duymuyor. Savunmamız yan topta çakılı kalıp rakibi önden engellemediği için, Baur Okan'dan daha rahat bir pozisyonda beraberlik fırsatını kullanamadı.


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır