kapat
13.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Abuzer Kadayıf

Her Allah'ın günü bu sayfayı hazırladığım, akşamları da bu köşeye malzeme çıkarmak için televizyon karşısında saatler boyu kanaldan kanala atladığım için, çok sevdiğim halde sinemaya gidemem.

"Abuzer Kadayıf"ı da bu yüzden sinemalarda görememiştim.

Nihayet televizyon geldi ve izledim.

Star; modaya uyup, birkaç kez peşpeşe seyrettirdi bize filmi . Her gösterimde de "Abuzer Kadayıf" çok iyi reyting aldı. Televizyon başındaki çoğunluğa kendini izletti. Buradan şunu çıkartıyorum: Yeni bir Türk filmi, bir de komediyse, seyirci çoğunluğunu anında kendine çekiyor.

Hatırlayacaksınız; film vizyona gireceği zaman İbrahim Tatlıses "Bu film benim hayatımı anlatıyor" diye Metin Akpınar'a da, filmin yapımcılarına da bodoslamadan bindirmişti. İbo kusura bakmasın ama, filmde, Abuzer Kadayıf ile İbrahim Tatlıses'in hayatı arasında bir paralellik kuramadım. İbrahim Tatlıses, filmdeki Abuzer Kadayıf gibi ne üniversitede öğretim görevlisi, ne de türkücülüğü sokak çocuklarına bir tesis kazandırmak için yapıyor... Öyleyse bu benzerlik hikayesi nereden çıkıyor?

BU ÖNERİ HAMDİ ALKAN TV İÇİN: Haberlerin birinde bilimsel bir araştırma izledim. Güzel kadın 20 yaşındaki delikanlılar üzerinde uyuşturucu etkisi yapıyormuş. Podyumlarda ne kadar manken varsa, boy boy çıplak görüntüleri üzerine yayıldı haber, dakikalar boyunca.

Bundan çok hoş bir parodi çıkar gibime geliyor. Hamdi Alkan'a buradan postalıyorum:

Hamdi Alkan'ın birbirinden güzel kızları, sokakta kırıta kırıta yürümekteler... Güzel kadın erkekte uyuşturucu etkisi yapıyor ya, peşindeki delikanlıların hepsi, haplanmış gibi. Gözler kaymış, yalpalıyorlar. Ve hep bir ağızdan kızların ardından bağırıyorlar: "Yavrum, yesinler seni!", "Kız hepsi senin mi?", "Gel, hüpleteyim seni!"... Hamdi Alkan, üzerinde biraz düşünse, kimbilir daha neler bulur.

HANİ NERDE, NERDE? BBG Evi'nin ekranda olduğu ilk aylarda, biliyorsunuz, kıyametler kopmuştu. RTÜK gözlerini BBG Evi'ne çevirmişti. Ve kanalın yetkilileri televizyonlarda "Bu yarışma gençler arasındaki dayanışmayı, dostluğu. arkadaşlığı perçinliyor" diye demeçler vermişlerdi. Bakıyorum da BBG Evi'ne, hiç de söylendiği gibi değil. Ne dostluğu, ne arkadaşlığı; evdeki gençler neredeyse birbirinin gözlerini oyacak.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır