kapat
13.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Konuşması yarıda kaldı
Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Birleşmiş Milletler Güvenlik Toplantısı'na katılmak için New York'taydı. Üstelik konuşma sırası dün sabah saatlerinde Cem'e gelmişti. Gündemi yoğundu. Terörle mücadele, Afganistan harekatı ve Kıbrıs sorununu dile getirecekti. Ancak kürsüye çıkmadan kısa bir süre önce New York'ta uçak kazası meydana geldi.
Tüm Metin

  Büyük devletten deprem manzaraları
17 Ağustos depreminde Kocaeli Vali Yardımcısı olan ve bugün de aynı görevi sürdüren Yusuf Ziya İnce, deprem sırasında başından geçen ilginç olayları anlattı. Mülki İdare amirlerinin yayın organı "İdarecinin sesi" dergisine bir yazı yazan İnce, depremde yaşananları mizahi bir üslupla aktardı.
Tüm Metin

  Fethullah Gülen Bin Ladin gibi
Gülen'in "laik devleti yıkarak şeriat esaslarına dayalı devlet kurmak amacıyla örgüt kurduğu" iddiasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen davaya Ankara 2 No'lu DGM'de devam edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Osman Ak çarpıcı iddialarda bulundu.
Tüm Metin

  İşçiye zorunlu izin
2002 yılı için beklenen ek dış kaynağın kaderini belirleyecek "tasarruf ve gelir arttırıcı önlemler" paketi büyük ölçüde şekillendi. Hükümet pakette yer alan önlemler için işçi kesimini ikna çabasına girişti. TÜRK-İŞ'le yürütülen pazarlığın sonuçlanmasından sonra bugün son şeklini alacak olan önlemler dizisi, çarşamba günü telekonferans yöntemiyle IMF'ye anlatılacak ve desteğin boyutu ve akıbeti netlik kazanacak.
Tüm Metin

  Devlet şekerden çekiliyor
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın 2002 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında bilgi veren Bakan, Şeker Kanunu ile üreticinin uluslararası gelişmeler karşısında güvenceye alındığını ve şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin öngörüldüğünü belirtti.
Tüm Metin

  Kurduğu vakfın değişmez başkanı
Kurulan vakfın senedinde, vakfın amaçları arasında "Kurucuların sosyal ve ekonomik durumlarını iyileştirmek" hükmü de yer aldı. Sağlık Bakanlığı'nda etkin işler yapmaya başlayan TÜRKSEV isimli vakfın senedinde, vakfın sağlıktan eğitime, piyango düzenlemekten üniversite kurmaya kadar birçok iş yapabileceği belirtildi.
Tüm Metin

  Atahan gözyaşlarıyla
Törene, TBMM Başkanı Ömer İzgi, iktidar ortağı 3 partinin genel başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Atahan'ın ailesi katıldı. Atahan'ın çocuklarının gözyaşını tutamadığı törende duygulu anlar yaşandı.
Tüm Metin

  Elekdağ: Rüşveti Türk işadamı istedi
Türkiye'nin eski Washington Büyükelçisi Şükrü Elekdağ, 1981 yılında F-16 uçaklarının alımı sırasında rüşvet alındığı yolundaki iddiaları Ankara'ya bildirmesiyle ilgili haberlere açıklık getirdi. Dönemin Büyükelçilik Müsteşarı emekli Büyükelçi Yalım Eralp'in "1981'de ABD'liler bana askeri uçak seçiminde rüşvet alındığını anlattılar.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   131
MHP   127
ANAP   80
DYP   82
AKP   52
SP   48
BAĞIMSIZ   21
BOŞ   9
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır