kapat
13.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Felaket yine havadan geldi
Amerika'yı yasa boğan 11 Eylül saldırılarından 2 ay 1 gün sonra New York, düşen yeni bir uçakla sarsıldı. İçinde 246 yolcu ve 9 mürettebat bulunan American Havayolları'na ait Airbus A-300-600 tipi çift motorlu bir yolcu uçağı, yerel saatle 09.17'de, yani 11 Eylül'de New York'taki İkiz Kuleler'e...
Tüm Metin

  Uçağı görünce pencereden atladım
Uçak havalandıktan kısa süre sonra sağ kanadında bir patlama oldu. Motorun yere düştüğünü gördüm. Uçak kendi çevresinde daireler çizmeye başladı. Döne döne alçalmaya başladı. Sonra burunüstü evlerin üzerine düştü. Yerde sürüklenerek binalara çarptı. Daha sonra korkunç bir gürültüyle alev aldı....
Tüm Metin

  Herkesin aklına önce terörist Ladin geldi
Her fırsatta ABD'ye yönelik saldırılara devam edeceğini yineleyen Ladin, geçen hafta El Cezire televizyonunda yayınlanan konuşmasında Birleşmiş Milletler'e (BM) tehditler savurmuş ve BM'nin "Afganistan'da masumlara saldıran ABD'nin arkasında duran Müslüman düşmanı bir örgüt" olduğunu iddia etmişti.
Tüm Metin

  Artık gitarım bile yok
Cat Stevens ismiyle efsane olan şimdinin Yusuf İslam'ı ,yeni albümü "Bismillah"ın tanıtımını dün İstanbul Çırağan Sarayı'nda yaptı. Geçmişini inkar etmediğini söyleyen Yusuf İslam, artık 'Cat Stevens' adının hafızalardan silinmesini istedi.
Tüm Metin

  Kaleyi içten fethetmenin yolları
Hayatınızın kadınını buldunuz. İlişkiniz mükemmel gidiyor. Evlenmeye de karar verdiniz. Ancak ufak bir ayrıntı var: müstakbel kayınpeder ve kayınvalidenizle tanışmadınız. Görücüye çıkacağınız büyük gün de gelip çattı. İşte İngiliz psikoloji uzmanı Heidi Muller'den müstakbel damat adayları için tanışma gününü kazasız belasız atlatmak, kayınpeder ve kayınvalideyi "tavlamak" için hayati ipuçları:
Tüm Metin

  Öküzü hediye etti kurtuldu!
Güney Afrika ülkelerinden Swaziland'ın Kralı Mswati, kendi koyduğu yasağı delerek 17 yaşındaki bir genç kızla birlikte olduğu için ceza ödedi. Kral Mswati, geçen Eylül ayında ülkesindeki genç kızlara ilginç bir yasak getirdi. Mswati, tüm genç kızların bakirelik simgesi olarak beyaz eşarp takmalarını ve 5 yıl boyunca da kimseyle birlikte olmamalarını emretti.
Tüm Metin

  'Ms.' yine el değiştirdi!
ABD'nin ünlü feministlerinden Gloria Steinem ve arkadaşları tarafından 1972 yılında kurulan kadın dergisi 'Ms.' zarar etmeye başladığı için yayın hayatına son verildi. Derginin veda sayısı Aralık'ta çıkacak. Ms.'in sahibi olan Liberty Media for Women (Kadınların Özgürlük Medyası), dergiyi kâr amacı gütmeyen Feminist Majority Foundation'a (Feminist Çoğunluk Vakfı) devretti.
Tüm Metin

  Teşekkürler Jackie
Antalya'da 4-11 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'na Amerikan takımı terör korkusuyla katılmadı. Ancak takımdan 1 sporcu çıkarak "Ben giderim" dedi. 29 yaşındaki bayan halterci Jacqueline Berube tek kişilik ordu olarak Antalya'da ABD'yi temsil edeceğini belirtti. Yanında antrenörü bile olmayan Berube, yanına bir de Amerikan bayrağı aldı
Tüm Metin

  Kısa kısa kısa
ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, American Airlines uçağının düşmesinin "görünüşe göre kaza" olduğunu söyledi. Terörle mücadeleyle ilgili görüşmeler için toplanan BM Güvenlik Konseyi'nde bir konuşma yapan Powell, şu ana kadar edindiği bilgilere ve kendisine iletilen raporlara göre terörist saldırı ihtimalinin olmadığını, olayın kaza olduğunu belirtti.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır