kapat
13.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Bitsin artık

Kıbrıs'tan söz ediyoruz.. Bu konunun, Türkiye olduğu kadar Avrupa Birliği için de yarattığı büyük sorun yumağı artık çözülmeli..

Ne Türkiye, "Bugünkü pozisyonumdan bir adım bile geri gitmem" demeli, ne de Avrupa Birliği ve BM, "Bütün tavizleri KKTC versin" mantığını sürdürmeli.. Her iki tarafın da taviz vermesi gerekiyor..

Adadaki iki toplum arasında sorunu "dürüst biçimde çözebilecek" kuvvetli bir 3'üncü isme ihtiyaç var.. Bu isim de çıksa çıksa, ABD'den çıkabilir..

Bu arada Dışişleri Bakanı İsmail Cem, "Türkiye'nin, ödeyeceği bedelin ne olacağını" Türk milletine bir anlatsa da, herkes tavrını ona göre alsa..

Sonra Denktaş, bizim aylar önce BM toplantıları için, "Klerides ile yüzyüze görüş" önerilerimizi sürekli reddettikten sonra, geçen hafta Rum lidere "Yüzyüze görüşelim" mesajı gönderdi.. Neden şimdi?

Türkiye, şapkasını önüne koymalı ve Kıbrıs sorununun bitmesi için "ne yapması gerektiğini, hangi tavizleri verebileceğini" tespit etmeli, bir çözüm planı hazırlamalı ve bu planı BM Genel Sekreteri'ne vermeli.. Çünkü Kıbrıs'ta çözümsüzlük "Türkiye'ye ciddi zararlar verecek" bir konuma hızla ilerliyor..

Bizi, Türkiye'nin çıkarları ilgilendirdiği için "Bitsin artık bu iş" diyoruz.. 1974 yılında doğanlar, şimdi çoğunluğu çoluk çocuk sahibi olarak 27 yaşındalar.. El insaf derler.. Yeter artık Ankara, gerçekleri gör ve Kıbrıs sorununu çöz..

Bayraklar

New York'ta Dünya Ticaret Merkezi'nin yıkılan kulelerinin bulunduğu harebelerin yanında, üç gün önce bir tören yapıldı.. Törende, terör saldırısı sonucu ölen 60 ülkenin vatandaşlarının bayrakları göndere çekildi..

Aralarında Türk bayrağının da olduğu 60 bayrak.. Son derece hazin bir tören oldu.. Ve bu törende görüldü ki, kulelere çarptırılan uçaklar, Müslüman, Hıristiyan ve Musevi ayırdetmeden, 5 bin insanı, alçakça öldürmüş..

İnsanlık suçunun en belirgin göstergelerinden biri olan bu acıklı manzarayı, içimizdeki Taliban özentileri ve Usame kalıntılarına ithaf ediyoruz..

BM Güvenlik Konseyi, Afganistan'ın geleceğini görüşüyor. Bunun için, Genel Sekreter'in Afganistan özel temsilcisi, aralarında İran ve Çin'in de bulunduğu 6 ülke yanında, ABD ve Rusya'nın katılımı ile, BM'de bir toplantı yaptı.. Özel temsilci bu toplatıda konuşulanları Güvenlik Konseyi'ne sundu.

Afganistan'da Taliban sonrasının konuşulduğu bu toplantıda Türkiye yok.. Neden?

Nedeni basit.. A) Ankara, 11 Eylül sonrası nasıl bir dünyanın oluşacağını vaktinde farketmediği; B) Saldırılar sonrası Washington'da hükümet olarak bulunmadığı; c) Ve Ecevit, hâlâ Bush ile buluşmayı düşünmediği için..

Bu yanlışları yaparsan, "o masada oturmana izin vermezler.." Sen de kendi kendine gelin güvey olursun..

Beceriksizlik.. Kararsızlık.. Ne dersiniz deyin.. Yazık Türkiye'ye.. Olan bize oluyor..



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır