kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Defne Alphan: "Yontma Taş Devri uzaydan iyi"

Milliyet
Giriş Saati : 05.12.2008 10:14
Güncelleme : 05.12.2008 17:38
Yeni Haber
Onların, yapım süresince verdikleri bütün emeklere, geçirdikleri 15 haftalık çekim sürecine ve harcanan bütün paraya değmiş, bizim de bu kadar merakla beklediğimize... Özellikle geçtiğimiz ay peşpeşe gelen fragmanlar ve teaser'larla merakımızı tavana vurduran A.R.O.G sonunda hazır, bugün sinemalarda gösterilmeye başlıyor.

G.O.R.A. ile aram pek iyi olmadığıdan A.R.O.G'dan ilk beklentim daha iyi bir film olmasıydı. Türünün, Türk sinemasındaki en iyi örneklerinden biri olan A.R.O.G, her açıdan G.O.R.A.'dan çok daha iyi. Film, hem teknik olarak, hem senaryosu ile, hem de hikâye anlatımıyla G.O.R.A.'yı epey sollamış.

Hikâyesi, kostümleri, oluşturulan mekânlar ve aksamayan oyunculuklarıyla A.R.O.G., kuşkusuz Türk sinemasının altından en iyi kalkılmış filmlerinden biri. Fakat benim için 128 dakikalık bir kahkaha tufanı da olmadı A.R.O.G. "İyi bir film mi?" sorusuna vereceğim "Kesinlikle evet" cevabını "Çok komik mi?" sorusu için ne yazık ki yineleyemeyeceğim. A.R.O.G da G.O.R.A. gibi benim komik anlayışıma uyan, bana kahkahalar attıran bir film değil. Fakat bu kadar iyi yapılmış fantastik bir Türk filmi seyretmek, filmde figüranlı sahnelerin bile eğreti durmadığını görmek memnuniyet verici.

Futbol maçı çekimlerine hayran oldum. Sadece maç sahnelerinde yarattıkları atmosfer için bile Cem Yılmaz ve Ali Taner Baltacı herkesten koca bir tebriği hak ediyor.

Gelelim filmin hikâyesine... Arif, Ceku'yu G.O.R.A.'dan Dünya'ya getirmiş, mutlu bir yaşam kurmuştur. G.O.R.A.'da ise Logar, Arif'i ortadan kaldırıp, onun kimliğiyle Ceku'nun karşısına geçmeyi planlamaktadır. Bu fikirle Dünya'ya gelen Logar, yaptığı zaman makinesi ile Arif'i bir milyon yıl öncesine, Yontma Taş Devri'ne gönderir. Arif, bir yandan geri dönüp Ceku'yu kurtarma planları yaparken, bir yandan da çevresindekileri, gelecek nesilleri dolayısıyla geri döndüğünde kendini daha iyi yaşatacak şekilde eğitmeye çalışır.

A.R.O.G bugün seyirciyle buluşuyor. Önümüzdeki günlerin epey A.R.O.G'lu geçeceği kesin. Film, birçok farklı görüş getirecek, "Yeteri kadar komik mi, değil mi?" diye bol bol tartışılacak ve gişesi yakından takip edilerek rekor yolunda durumu gözlenecek. Sonuç ne olursa olsun, A.R.O.G seyredilmeyi ve seyircinin ilgisini hak eden bir film.

A.R.O.G.
Bİr yontmataş filmi
Yönetmen: Cem Yılmaz, Ali Taner Baltacı
Oyuncular: Cem Yılmaz, Ozan Güven, Özkan Uğur, Nil Karaibrahimgil, Özge Özberk, Zafer Algöz, Hasan Kaçan, Muhittin Korkmaz
Süre: 128 dakika