kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"KDV indirimi yok, IMF 'artır' diyor"

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
05.12.2008
Başbakan Erdoğan, KDV indirimini isteyenlerin tezat içinde olduğunu belirterek, IMF'nin KDV'nin yükseltilmesini istediğini söyledi. Erdoğan, beklenen tedbir paketini de Kızılcahamam'da açıkladığını duyurdu "İlkelerde anlaşırsak yılbaşına kadar IMF ile anlaşmayı imzalarız" diyen Erdoğan, hurda indirimi üzerine çalıştıklarını ve FED'in swap imkânından yararlanarak likidite sorununu çözebileceklerini bildirdi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, piyasaların canlandırılması için sanayiciler başta olmak üzere çeşitli kesimlerin KDV'de indirim taleplerine set çekti. KDV indirimini isteyenlerin tezat içinde olduğunu ifade eden Erdoğan, gündemlerinde KDV indiriminin olmadığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri'nin verilmesi dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde düzenlenen resepsiyona katılan Erdoğan, soruları yanıtladı. KDV indiriminin gündemlerinde olmadığını belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Bundan önce gıdada olsun, tekstilde olsun, KDV'de yaptığımız ciddi indirimleri IMF ile yapılan çok ciddi müzakerelerden sonra buralara düşürdük. IMF bugün bize, 'KDV'yi artırın, belediyelerle ilgili harcamayı kesin' diyor. Biz de IMF'ye, 'Bize kepenk kapattırmayın' diyoruz."

ANLAŞMA ASLANIN MİDESİNDE
Başbakan Erdoğan, IMF ile bir programın da ilkelerde anlaşmaya bağlı olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Anlaşırsak yılbaşında anlaşmayı yaparız. Para konusu bu ilke anlaşmasından sonra konuşulacak. Ancak orada sorun olacağını sanmıyorum. Bazı kalemlerde her geçen gün anlaşma gerçekleşiyor. Bir an önce netice almayı düşünüyoruz" dedi. Bazı sivil toplum kuruluşlarının hemen IMF ile anlaşma imzalanmasını istediğine dikkat çeken Erdoğan, "Sonra çıkıp KDV indirimi öneriyor. Her ikisini de aynı kuruluşlar söylüyor. Bekâra karı boşamak kolay. Bunlar IMF ile hiç pazarlığa oturmamışlar. IMF turist gibi dolaşıyor, bu kuruluşların görüşlerini alıyor. Zannediyorlar ki müzakere oluyor. Oysa IMF ile kıran kırana pazarlık yapılıyor. Aslanın ağzından midesindeki ekmeği almak gibi bir şey" diye konuştu.