kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD'den kazandığı tazminatla okul yaptıracak

Giriş Saati : 05.12.2008 16:38
Güncelleme : 05.12.2008 17:38
Yeni Haber
ABD'nin California eyaletinin San Francisco kentinde yaşayan Ali Küç, 2 yıl önce bir tren kazasında kaybettiği oğlu için kazandığı tazminatla Muş'ta okul yaptıracak.

San Francisco'da lokanta işletmeciliği yapan Küç, oğlu Fatih Küç'ü, 13 yaşındayken, 18 Nisan 2006'da meydana gelen tren kazasında kaybetmesi üzerine açtığı bir davada 150 bin dolar tazminat kazandı. Küç, tazminat parasıyla Muş'un Karakale beldesinde, oğlu Fatih Küç anısına, okul yaptırmak için Muş Valiliğine başvurdu.

Muş Valisi Erdoğan Bektaş'ın da katılımıyla Valilik Salonu'nda protokol imzalayan Ali Küç, gazetecilere yaptığı açıklamada, San Francisco'da meydana gelen bir tren kazası sonucu oğlu Fatih Küç'ün yaşamını yitirdiğini, kazanın ardından açtığı davada ABD hükümetinden 150 bin dolar tazminat kazandığını söyledi.

Tazminat parasıyla yaptıracağı okulla oğlunun adını Türkiye'de herhangi bir ilde yaşatmayı düşündüğünü anlatan Küç, ''Bingöllüyüm. Ama okulu, bir arkadaşımın memleketi olan Muş'ta yaptırmaya karar verdim. Okulun yapımı için tazminat parasını Ziraat Bankasının Muş Şubesindeki Milli Eğitim Müdürlüğü hesabına aktardım'' dedi. Tazminat parasını okul yapımına harcamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Ali Küç, şöyle konuştu:

''2'si kız, biri erkek 3 çocuğum vardı. Ancak 2006 yılında bir tren kazasında oğlumu kaybettim. Yaptıracağım okula oğlumun ismi verilecek. hem oğlumun ismi bu şekilde yaşatılmış olacak hem de eğitime katkıda bulunmuş olacağım.''

Muş Valisi Erdoğan Bektaş da Küç'ün örnek bir davranış sergilediğini belirterek, bir kazada bir evladını kaybeden babanın oğlunun anısına okul yaptırmasını çok anlamlı bulduğunu ifade etti. Küç'ün yaptıracağı okulla eğitime de önemli bir katkı olacağını dile getiren Bektaş, ''Bu davranışın tüm iş adamlarına örnek olmasını istiyorum. Eğitim konusundaki duyarlılığından ötürü hayırsever vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Okulumuz için hayırsever vatandaş 150 bin dolar bağışta bulundu. Bu bağışla okulun yapımına kış mevsiminin ardından başlanacak'' diye konuştu.

(AA)