kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Atatürk Havalimanı'nda bayram yoğunluğu başladı

Giriş Saati : 05.12.2008 16:55
Güncelleme : 05.12.2008 17:38
Yeni Haber
Kurban Bayramı tatilini yurt dışı ve yurt içindeki turistik bölgelerde geçirmek isteyen yolcular, Atatürk Havalimanında yoğunluğa neden oldu.

Tatile çıkan yolcular nedeniyle check-in ve pasaport bankolarında uzun kuyruklar oluştu. Yurt dışına tur düzenleyen birçok seyahat acentesi de terminal içerisinde stantlar açtı.

Seyahat acentesi görevlileri, en fazla ilgiyi Uzakdoğu'da Tayland, Dubai ve Singapur'un gördüğünü kaydetti. Bunun yanı sıra Avrupa'da Prag, Roma, Venedik, Barselona, Paris, Budapeşte ilgi görürken, Mısır da bayram tatili için tercih edilen ülkelerin başında geliyor. Tatilini yurt içinde geçirmek isteyen yolcular ise Antalya, Bodrum, İzmir gibi turistik yerleri tercih ediyor.

Atatürk Havalimanı yetkilileri, bayram tatili dolayısıyla diğer günlere kıyasla yaklaşık yüzde 15-20 oranında yolcu ve uçak trafiği artışı beklendiğini söyledi.

EK SEFERLER

Bu arada, hava yolu şirketleri de artan yolcu talebini karşılamak üzere yurt dışı ve yurt içindeki bazı hatlara ek seferler koydu. THY, Kurban Bayramı'nda yolcu talebini karşılayabilmek için 6-14 Aralık tarihleri arasında iç hatlarda 12, dış hatlarda 30 ek sefer yapacak.

THY'nin ek seferler düzenleyeceği noktalar iç hatlarda Antalya, Bodrum, Adana, Trabzon, Dalaman ve Erzurum, dış hatlarda ise Sevilla, Fas, Roma, Venedik, Bergamo, Kahire, İskenderiye ve Luxor olarak belirlendi. Pegasus Havayolları da artan talebi karşılayabilmek için 9 noktaya 64 ek sefer düzenleyecek. Atlasjet Havayolları ise 5-14 Aralık tarihleri arasında iç hatlarda 37, dış hatlarda 24 ek sefer yapacak.

(AA)