kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ege Denizi'nde deprem

Giriş Saati : 05.12.2008 14:03
Güncelleme : 05.12.2008 17:38
Yeni Haber
Ege Denizi'nde bu sabah saatlerinde meydana gelen orta büyüklükteki deprem Aydın ile ilçelerinde korku ve paniğe neden oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre; bu sabah saat 10,38'de merkez üssü Ege Denizi olan ve 10 kilometre derinlikte 3.6 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem daha çok sahil şeridinde bulunan Didim ve Kuşadası ilçesinde hissedilirken; il merkezi, Germencik, İncirliova, Koçarlı, Söke ve Aydın'ın doğu ilçelerinde de hissedilirken, küçükte olsa paniğe neden odu.

Depremin etkisinin kısa sürmesi nedeniyle bir hareketlilik yaşanmadı. Vatandaşlar yaşanan sarsıntının ardından şaşkınlıkla ev ve iş yerlerinden dışarıya çıkarken, kısa süreli korku ve paniğn ardından hayat normal akışına döndü. Bu arada; meydana gelen orta şiddetteki deprem anında Aydın ve ilçelerinde her hangi bir can ve mal kaybının olmadığı belirtildi.

KÜTAHYA'DA DEPREM

Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Örencik beldesinde 3.0 büyüklüğünde hafif şiddette deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Örencik beldesinde 07.22'de gerçekleşen depremin büyüklüğü 3.0 olarak ölçüldü. Depremin 5 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirildi. Depremin can ve mal kaybına yol açmadığı öğrenildi.

(İHA)