kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bayram tatilinde en fazla ilgi Antalya'ya

Giriş Saati : 05.12.2008 11:33
Güncelleme : 05.12.2008 17:38
Yeni Haber
Kurban Bayramı'nda, havaların güzel olması nedeniyle en fazla ilginin Antalya bölgesine olduğu bildirildi.

Touristica Seyahat Acentesi Genel Müdürü İbrahim Temel, Kurban Bayramı tatilinin uzadığını ve havaların da güzel gittiğini belirterek, insanların bu uzun tatili yurt içi ve yurt dışında değişik bölgelerde geçirmeyi düşündüklerini söyledi. Havaların güzel gitmesi nedeniyle dağ otelleri yerine Antalya bölgesindeki otellere ilginin arttığına işaret eden Temel, şunları kaydetti:

''Bayramda yurt içinde en fazla ilgi Antalya, ardından Uludağ ve Abant'a... Havaların güzel gitmesi ve fiyatların uygun olması nedeniyle ilgi daha çok Antalya bölgesindeki otellere yöneldi. Kayak merkezlerine ilgiyi artırmak için çalışmalar yaptık, kampanyalar düzenledik. Uludağ'da anne babasıyla aynı odada kalan 15 yaşına kadar olan 3 çocuğa ücretsiz kampanyası başlattık. Bu kampanya özellikle Uludağ'a olan satışları artırdı.''

Temel, bayram tatilini yurt dışında geçirmek isteyenlerin ise Roma, Barselona ve Dubai'yi daha çok tercih ettiğini ifade ederek, acente olarak bu yıl geçen yıla oranla üç kat daha fazla tur satışı yaptıklarını söyledi.

Gazetelerdeki fiyatlara bakıldığında yurt dışı turlarının yurt içi turlarına göre daha ucuz görüldüğüne işaret eden Temel, ''Ancak yurt dışına seyahat edecek kişiler, otel, yiyecek, vize, havaalanı vergileri, tur bedeli, ekstra harcamaları toplayarak harcayacağı paraya bakmalı ve yurt içi turlarla öyle kıyaslamalı. Bunlara bakıldığında yurt içi turların daha ucuz olduğu görülür'' diye konuştu.

EN FAZLA İLGİ ANTALYA'YA

Öger Tur Türkiye Genel Müdürü Recep Yavuz da Kurban Bayramı'nda bu yıl tatile çıkan sayısında, geçen yıla oranla ilginin daha az olduğunu belirtti. Bayramda havaların iyi olmasının beklenmesi nedeniyle tatile çıkacakların da Antalya'yı tercih ettiğini kaydeden Yavuz, ''Antalya'daki otellerin ucuz, aktivitelerin fazla oluşu nedeniyle tatilcilerin büyük bölümünün tercihi Antalya oluyor. Kayak merkezleri ve termal otellere de ilgi var, ancak Antalya yine gözde. Anadolu turlarına da ilgi beklendiği kadar olmadı. Tatilcilerin büyük bölümü Kurban Bayramı yerine yılbaşı tatilinde tatile çıkmayı tercih ediyor. Yılbaşında turizm daha hareketli olur'' diye konuştu.

(AA)