kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Diyarbakır ve Çorum'da ulaşıma sis engeli

Giriş Saati : 05.12.2008 09:41
Güncelleme : 05.12.2008 17:38
Yeni Haber
Diyarbakır'da yoğun sis hava ulaşımında aksamalara neden oluyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Diyarbakır Müdürlüğü yetkilileri, sis nedeniyle görüş mesafesinin havaalanında yaklaşık 100 metreye kadar düştüğünü bildirdi.

Onur Hava Yollarının saat 06.45'te, Türk Hava Yollarının ise saat 07.15'te yapılması gereken İstanbul-Diyarbakır uçak seferlerinin sisin dağılmasından sonra gerçekleşeceğini belirten yetkililer, ''3 gündür etkili olan sis, sabah ve akşam yapılması gereken uçak seferlerini olumsuz etkiliyor. Dün akşam TYH ve Onur Hava Yollarının karşılıklı yapılması gereken Diyarbakır-İstanbul seferleri iptal oldu. Bu sabahki seferler de rötarlı yapılacak'' dedi.

ÇORUM'DA ULAŞIMA SİS ENGELİ


Çorum'u etkisi altına alan yoğun sis hayatı felç etti. Görüş mesafesinin bazı bölgelerde 20 metrenin altına düştüğü kentte ulaşım güçlükle sağlanıyor.

İl genelinde sabah saatlerin itibaren görülen sis gece yoğunluğunu artırdı. Şehir merkezinde hava kirliliği ile etkisini artıran sis, görüş mesafesini düşürerek trafiği olumsuz etkiliyor. Görüş mesafesinin 20 metrenin altına kadar düşmesi araçlarıyla yola çıkan sürücülere zor anlar yaşatıyor. Bölgedeki sis nedeniyle Ankara-Samsun karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Sürücüler sis nedeniyle dikkatli ve yavaş bir şekilde seyrediyor. Karayollarında seferber olan trafik ekipleri, sürücüleri temkinli bir şekilde seyretmeleri konusunda sık sık uyarıyor.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, yoğun sisin cuma ve cumartesi günü Çorum, Amasya, Kırşehir, Malatya, Sivas ve Kayseri bölgelerinde etkisini sürdüreceği bildirildi.

(AJANSLAR)