kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

AIDS olmuşum, doktorlar farenjit teşhisi koydu!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
04.12.2008
AIDS hastalarının çoğu; boğaz ağrısı, nefes darlığı ya da cilt lekeleri gibi şikayetlerle doktora gittiklerini söylüyor. Bu belirtileri değerlendiren doktorların kendilerine başlangıçta farenjit ya da kanser teşhisi koyduklarını belirten hastalar; AIDS olduklarını ilk duydukları anı hiç unutamayacaklarını dile getiriyor.....
AIDS'i yaşayan hastalar, bu hastalığı kendi cümleleri ile anlattı... İşte bazı hastaların, bu hastalığın verdiği belirtilere ve HIV virüsü taşıdıklarını öğrendikleri anda hissettiklerine dair yaptıkları yorumlar:
* Her sabah boğazım şişmiş ve yutkunamaz bir halde uyanıyordum. Defalarca doktora gittim. Doktorum bana farenjit olduğumu söyledi ve antibiyotik verdi. Ama şikayetlerim iki yıl daha devam etti.
* Yüzümde ve vücudumda beliren lekeler, bir süre sonra beni endişelendirmeye başladı. Doktorum, bu koyu renkli lekelerin cilt kanseri olabileceğini söyledi.
* Üç ay boyunca rahat nefes almaya hasret kalmıştım. Röntgenlerde hiçbir şey görünmedi. Dahiliyedeki doktor, şikayetlerimle bulguların birbirini tutmadığı söyledi. En sonunda bende HIV'e bağlı akciğer iltihabı teşhis edildi.

HERKESTEN KAÇTIM!
* İş arkadaşlarımın ve patronumun, HIV pozitif olduğumu öğrenip arkamdan konuşmalarına ve beni damgalamalarına dayanamazdım. Bu yüzden, hastalığımı öğrenir öğrenmez işimden istifa ettim. Herkesten kaçmayı düşündüm.
* AIDS'le karşılaştığımda hayatımın ellerimden kaydığını ve gelecek için yaptığım bütün planların yok olduğunu düşündüm. Oysa doktoramı yapmaya henüz yeni başlamıştım. Şimdi umutsuzluğa kapıldığım her an, başımı kaldırıp duvardaki diplomama bakıyorum.