kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kayseri ve Aydın'da elektrik kesintisi

Giriş Saati : 28.11.2008 15:56
Güncelleme : 28.11.2008 22:53
Yeni Haber
Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş., şehrin önemli yerleşim birimlerinden olan Sahabiye Mahallesi'ne cumartesi ve pazar günleri toplam 17 saat elektrik verilemeyeceğini bildirdi.

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş.'den yapılan yazılı açıklamada, 2008 yılı yatırım programı kapsamında Sahabiye Mahallesi'nde yüksek gerilim şebekesinde gerilim değişimi ve kapasite artırım çalışması yapacağı belirtildi. Bölgede zaman zaman nükseden elektrik kesintilerinin önüne geçmek, daha sağlıklı ve kaliteli enerji vermek amacıyla yapacağı çalışma nedeniyle hafta sonu elektrik kesintisi uygulanacağı kaydedildi.

Açıklamada, "29 Kasım Cumartesi günü 08.00-16.00 saatleri arasında Sahabiye Mahallesi Mete, Fevzioğlu ve İstasyon caddelerinin bir kısmına, Ufuk, Gelincik, Konak ve Şair Satoğlu sokakları ile Vali Konağı ve Şehir Tiyatrosu'na elektrik verilemeyecek.

30 Kasım Pazar günü ise 08.00-17.00 saatleri arasında Helvacı Dede Caddesi ve geçidine, Mete, İstasyon, Yıldırım, Ahmet Paşa ve Kanal caddelerinin bir kısmına, Mersin, Bor, Otak, Çiğdem, Kardelen, Safran, Boylar ve Gülhan sokakları ile Kayseri Göz Hastanesi ve öğretmenevine elektrik verilemeyecek" denildi.

AYDIN'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ

AYDEM AŞ Aydın İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklama, Pazar günü Umurlu Organize Sanayi Bölgesi'nde çeşitli saatler arasında elektrik kesintisi uygulanacağı duyuruldu. Kesintinin daha önceden belirlenen program dahilinde yapılacağını kaydedilen açıklamada, kesinti yapılacak saatler konusunda ilgililerin önceden gerekli hazırlıklarını yapması gerektiğini belirtildi.

Konuyla ilgili olarak AYDEM AŞ Aydın İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "30 Kasım 2008 Pazar günü 08.00 ila 12.00 saatleri arasında Umurlu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan dağıtım merkezinde kapasitör montaj işlemi yapılacağından bu enerji hattından enerji alan müşterilerin elektrikleri kesilecektir. Belirtilen saatler arasında elektrikle çalışan cihazların devreden çıkarılması faydalı olacaktır.

Yapılacak olan çalışmaların programlı elektrik kesintisi için belirtilen saatten önce bitmesi halinde; kesintiden etkilenen yerlere çalışma bitiminden hemen sonra ilan edilen kesinti bitiş saatinden önce enerji verileceğinden, jeneratör kullanan abonelerin kesinti esnasında güvenlik açısından şebeke ayırıcısını açmaları faydalı olacaktır. Elektrik kesintisi hakkında bilgi almak isteyen ve bu konuda oluşabilecek sorunların iletilmesi için vatandaşlarımız '186 Alo Elektrik' hattını arayabilirler" denildi.

(İHA)