kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Duraliler yaylasında dün arazi tespiti yapıldı.

Osmanlı tapusuyla dolandırıcılık

Recep AKTEPE / ANTALYA
28.11.2008
Antalya'da Osmanlı tapularını kullanarak orman ve Hazine arazilerini sattıkları iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı. Şebekeye yardım ettiği öne sürülen emekli bir hâkimle ilgili gözaltı izni istendi..
Antalya'da Osmanlı tapularını günümüze uyarlayarak, dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla aralarında emekli ormancılar ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Olay 6 aylık inceleme sonunda ortaya çıktı. Korkuteli ilçesinin Duraliler yaylasına ait Osmanlıca tapular, merkeze bağlı aynı isimli köyün arazilerini almak için kullanıldı. İddiaya göre zanlılar, 1996 ve 2002 arasında binlerce dönümü bulan araziyi Osmanlı tapularını kullanarak orman ve hazineye ait arazileri mahkeme kararıyla alıp, üçüncü kişilere satarak servet elde ettiler. Dolandırıcılığa aldığı kararlarla destek olduğu iddia edilen emekli hâkim Çetin Savaş'ın da gözaltına alınması için Adalet Bakanlığı'ndan izin istendi.

TRİLYONLUK VİLLA
Savaş'ın orman arazisine trilyonluk villa yaptırdığı da ortaya çıktı. Önceki gün başlatılan operasyonlarda, şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen Mehmet Ocak, Sabri Sarı, Neşet Kocak ile Ali Yaylı (82), emekli orman mühendisleri M.P. ile R.K. ve halen Tapu Kadastro Müdürlüğü'nde mühendis olan Ü.O., dün de Osmanlı tapularıyla arazileri devraldıkları iddia edilen D.Ç. ile B.A. gözaltına alındı.