kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yönetmen Karabey (sakallı), Bakan ve DTP'li vekiller.

Engellenen filmi Bakan beğendi

Hazal ATEŞ ANKARA
28.11.2008
Kültür Bakanlığı'nın İsviçre'deki festivalde gösterimini veto ettiği "Gitmek" filmini izleyen Bakan Günay: Tartışılacak bir yön göremedim. Savaşı aşkla yenebiliriz..
Yönetmen Hüseyin Karabey'in, 9 ödüllü "Gitmek- My Marlon and Brando" adlı filminin galası önceki gün Ankara'da yapıldı. Kültür Bakanlığı bürokratlarının "Bir Türk kızı, Kürt gencine âşık olamaz" diyerek karşı çıktığı, İsviçre'deki "Culturescapes- Türkei" festivalinde gösterilmesi de, 400 bin euroluk maddi yardımın çekilmesi tehdidiyle engellenen filmin galası siyasetçileri buluşturdu.

DTP'LİLER YORUMLADI
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve eşi Gülten Günay filmi, DTP'li vekillerle birlikte izledi. "Sınır ötesi sansür" tartışmalarına neden olan filmini seyrettikten sonra Türk ve Kürt siyasetçiler filme ve aşka dair duygularını şöyle anlattı:

* Ertuğrul Günay: Filmde üzerinde tartışma yaratacak bir şey görmedim. Herkes âşık olmalı. Ancak o zaman savaşlarla başa çıkarız.

* Sırrı Sakık (DTP): Aşkın ırkı, dini, milliyeti yoktur. Rahmetli eşim Alevi Kürt'tü. Ben de bir Türk kadına da âşık olabilirim.

* Hasip Kaplan (DTP): Eşim Sebahat'la üniversitede tanıştık. Benimle Trakya'dan Şırnak'ın İdil ilçesine geldi. Şimdi benden iyi Kürtçe konuşuyor.

* Sebahat Tuncel (DTP): Filmde, aşk öyküsünün yanında Kürt sorununa yönelik mesajlar da bulunuyor. Ayça'nın sevdiği adamın dilini, yani Kürtçeyi öğrenmesi de çok önemli. Filmin yönetmeni Hüseyin Karabey de, işçi ailesinden gelen bir Kürt genci olduğunu anlatırken, "Bu film birçok genç insana örnek olacak. Bakanlık da yapımında ciddi destek verdi" dedi.
Haberin fotoğrafları