kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gelin zehirli pastayla öldürmüş!

Deniz KARA / MERSİN - SABAH
Giriş Saati : 28.11.2008 16:36
Güncelleme : 28.11.2008 18:30
Yeni Haber
Mersin'de yaklaşık 1.5 yıl önce evlerinde ölü bulunan ve tarım ilacından zehirlenerek öldükleri düşünülen aynı aileden 3 kişinin, evin gelini tarafından zehirli pasta ile öldürüldüğü ortaya çıktı. Kayınvalidesi, kayınpederi ve kayınbiraderini öldürmekle suçlanan gelin jandarma ekipleri tarafından her yerde aranırken, olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.

Akıllara durgunluk veren olay 3 Mayıs 2007 tarihinde Mersin merkeze bağlı Çağlarca Köyü'nde yaşandı. İhbar sonucu köye giden jandarma, aynı evin içinde Sadrettin Yıldırım (65), Zöhre Yıldırım (60) ve bedensel engelli çocukları Can Yıldırım'ın (43) cansız bedenleri ile karşılaştı.

İlk incelemede tarım ilacından zehirlendiklerini belirleyen jandarma soruşturmayı kapatmayarak, araştırmalarını detaylı olarak sürdürmeye devam etti. Yıldırım çifti ile oğullarının cesetlerinin bulunduğu odada tarım ilacı kutusu bulan jandarma ekipleri, bunun üzerine, söz konusu ilacın kullandıkları yiyecek maddelerine ve tabak-çatallara bulaşmış olabileceği ihtimali üzerinde durdu.

YAŞ PASTADA AŞIRI MİKTARDA TARIM İLACI ÇIKTI


Soruşturmanın ilerlemesinin ardından ekipler, evde bulunan yaş pastadan aldığı numuneyi İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. 1.5 yıl sonra kurumdan gönderilen raporda ise şok eden bilgi geldi. Buna göre yaş pastanın içinde aşırı miktarda tarım ilacı bulunduğu belirlendi. Bu bilginin ardından Yıldırım ailesinin cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimali üzerinde durmaya başlayan ekipler, olaydan önce eve son giren kişiler olarak saptadıkları Muhtalip Köksal (53) ile Şefik Akın'ı (44) gözaltına aldı.

ŞEFTALİ BAHÇESİNİ SATMADIKLARI İÇİN ÖLDÜRMÜŞLER

Yıldırım ailesinin gelini Arzu Yıldırım'ın akrabası olan Köksal ile Akın ise yapılan sorgulamalarında, pastayı Arzu Yıldırım'ın hazırladığını, içinde tarım ilacı olduğunu bildiklerini ve aileye de kendilerinin verdiklerini söyledikleri öğrenildi. Sorgularında yaşlı çift ile engelli oğullarını, şeftali bahçelerini kendilerine satmadıkları gerekçesi ile öldürdüklerini itiraf ettikleri öğrenilen zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GELİN ARANIYOR

Gelin Arzu Yıldırım'ın jandarma ekipleri tarafından her yerde arandığı öğrenilirken, onun eşi Sinan Yıldırım ise yaklaşık 5 ay önce köyde bir kişiyi tabancayla yaraladığı iddiası ile tutuklandığı, ekiplerin Sinan Yıldırım'ın da suç ortağı olabileceği ihtimalini değerlendirdiği öğrenildi.