kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ekaterina Klopicheva Dilek Aşçı

'Nataşa'ya yine ceza

Canan İSPİR / SABAH
28.11.2008
Rus yatırım uzmanına "Nataşa" diyerek hakaret eden iş kadını Dilek Aşçı, 3'üncü kez 2 bin YTL tazminata çarptırıldı. 1 ay hapis ise 183 YTL'ye çevrildi..
Rus yatırım uzmanı ile Türk iş kadını arasındaki "Nataşa davası"nda üçüncü kez aynı karar çıktı. Dilek Aşçı, Ekaterina Klopicheva'ya hakaret ettiği gerekçesiyle 2 bin YTL tazminat ödemeye mahkûm edildi. İki kadını karşı karşıya getiren olay, 5 Kasım 2003 Pazar günü, İstanbul Yeniköy'de meydana geldi. "Aracını başka yere park et, arabamı çıkaramıyorum" diyen Mecidiyeköy'deki Çevre Hastanesi'nin sahibi Dilek Aşçı'ya, yatırım uzmanı Rus Ekaterina Klopicheva, "Biraz bekle, çiçek alıp geleceğim" yanıtını verince tartışma çıktı. Klopicheva, Aşçı'nın kendisine oğlunun önünde "Nataşa" gibi kelimelerle hakaret ettiği iddiasıyla 50 bin YTL tazminat davası açtı. 18 ay süren davanın sonunda Aşçı, 2 bin YTL ve 1 ay hapisle cezalandırıldı.

CEZADA 5 YTL İNDİRİM
Hapis cezası 188 YTL'ye çevrildi ve ceza Aşçı'nın daha önceden sabıkası olmadığı gerekçesiyle ertelendi. 2 bin YTL cezanın sanık için ceza değil "ödül" olduğunu savunan Klopicheva ile kararı beğenmeyen Aşçı Yargıtay'a gitti. Yeniden görülen davada 2006'da yine aynı karar çıkınca, taraflar yine Yargıtay'a gitti. Yargıtay, 2 yıllık incelemenin ardından dosyayı eylül ayında tekrar yerel mahkemeye gönderdi. Sarıyer 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada mahkeme, yine Aşçı'yı 1 ay hapis ve 2 bin YTL tazminatla cezalandırdı. İlk kararda 188 YTL'ye çevrilen hapis cezası 183 YTL'ye çevrildi ve yine ertelendi.