kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türk rehine kurtarıldı

Giriş Saati : 28.11.2008 18:19
Güncelleme : 28.11.2008 23:08
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Türk rehine kurtarıldı
Hindistan'ın Mumbai kentinde 146 kişinin öldüğü ve 300'den fazla kişinin yaralandığı saldırıda rehin kalan Türk, avukat Yasemin Erden kurtarıldı.

41 saat sonra kurtarılan Yasemin Erden "Ölümden döndüm!" dedi. Yasemin'den haber alan ailesi sevinç gözyaşlarına boğuldu.



Dün de rehin kalan Seyfi-Meltem Müezzinoğlu çifti Türk Büyükelçiliği'nin girişimleri ve askeri güvenlik güçlerinin devreye girmesiyle özgürlüğüne kavuşmuştu.

İçlerinde Müezzinoğlu çifti ve Yasemin Erden'in de bulunduğu 9 Türk bu geceki Türk Hava Yolları (THY) Mumbai-İstanbul seferi ile Türkiye'ye dönüyor. Türk vatandaşların yarın sabah TSİ 08.30 sıralarında İstanbul'a gelecekleri öğrenildi.

Saldılar sırasında Tac Mahal otelinde bulunan Türk vatandaşlarından 6'sı kendi imkanları ile kaçarak güvenli bölgeye geçmişlerdi. Seyfi ve Meltem Müezzinoğlu çifti de Trident Oberoi Otelinde rehin alındıktan sonra operasyonlar sırasında yara almadan kurtarılmışlardı.

36 saat Oberoi Oteldeki odasında mahzur kalan Avukat Yasemin Erden ise, bugün akşam saatlerinde yapılan son operasyonla kurtarılarak diğer Türklerin yanına getirildi. Türkiye'nin Hindistan Büyükelçiliğinden Elçilik Müsteşarı Ahmet Yörük, Cihan'a yaptığı açıklamada Türk vatandaşlarının hepsinin sağlık durumlarının ve morallerinin iyi durumda olduğunu söyledi. Yörük, bütün Türk vatandaşlarının güvenli şekilde kurtulmasından çok sevinçli olduklarını, ancak olayın uzun sürmesinin de vatandaşlar üzerinde bir şok etkisi yaptığını söyledi.

Oberoi Otel'de 36 saatten fazla mahzur kalan Yasemin Erden, otelde kaldığı sürece Büyükelçi Levent Bilman ve Müsteşar Ahmet Yörük ile irtibatta bulundu. Sağlık durumu ve morali hakkında sık sık bilgi veren Erden, Hint Komandolarının Oberoi oteline operasyon yapmasından sonra akşam saatlerinde kurtarıldı.

İŞTE SALDIRI ANI



ŞOK GÖRÜNTÜLER



TÜRK REHİNELER