kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Birçok ile yılın ilk karı düştü

Giriş Saati : 28.11.2008 12:22
Güncelleme : 28.11.2008 22:53
Yeni Haber
Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlı ve soğuk hava nedeniyle yurdun birçok iline yılın ilk karı düştü.

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

D-100 kara yolunun Bolu dağı mevkinde kar yağışı başladı. D-100 kara yolunun Bolu Dağı ve Bolu dağı Tüneli viyadükleri kesiminde kar yağışı başladı. Kara yolları ekipleri güzergahta hazır bir şekilde bekliyor.

Trafik ekipleri sürücülerden etkili olan kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını isterken, araçlarında da çekme halatı ve takoz bulundurmaları gerektiğini bildirdi.

YOZGAT BEYAZA BÜRÜNDÜ

Yozgat'ta, gece yarısı başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlı ve soğuk hava, Yozgat'ta da kendini hissettirmeye başladı. Dün yağan yağmurun ardından gece yarısından sonra başlayan kar yağışı, yüksek kesimleri, ağaçları ve çatıları beyaza bürüdü. Bazı sürücüler yağan kara tedbirsiz yakalanırken, bazıları da işe gitmek için araçların üzerindeki karı temizledi. Yozgat Belediyesi temizlik işçileri ise erken saatlerden itibaren, kaldırımlardaki karları temizleme çalışması başlattı.

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer başkanlığında yapılan toplantı ile tüm kış tedbirlerinin alındığını belirterek, belediye olarak kışa hazır olduklarını söyledi.

TOKAT'A YILIN İLK KARI YAĞDI

Tokat'a yılın ilk karı yüksek kesimlere yağarak etkisini gösterdi. Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisi ile hava sıcaklıkları düşerken, Tokat'ta da Topçam Dağı, Başlıçiftlik ile Almus ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 5 santimetreye kadar ulaşırken, şehir merkezinde yağmur yağışı başladı.

Sıcaklıkların eksi değerlerin altına düştüğü Tokat-Sivas Karayolu Çamlıbel ile Kızıliniş mevkisinde kar yağışı ile birlikte başlayan tipi görüş mesafesini olumsuz etkiledi. Tokat Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda yüksek kesimlerinde kar yağışlarının etkili olacağı kaydedildi. Ayrıca sıcaklıklar da önemli derecede düşüşler görüleceğinden, tüm üreticilerin olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

GİRESUN'DA BAZI BÖLGELERDE KAR KALINLIĞI 50 SANTİMETREYİ GEÇTİ

Giresun'un iç kesimde bulunan ilçeler ile yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oluyor.

Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonucu Giresun'un iç kesimlerinde bulunan Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle Giresun'un yüksek kesimlerde ise, kar kalınlıkları bazı bölgelerde 30, bazı bölgelerde ise 50 santimetreyi geçti.

Yoğun kar yağışı Giresun'un iç kesimde bulunan ilçeler ile Gümüşhane, Sivas ve Erzincan'la olan karayolu bağlantısını sağlayan Dereli-Şebinkarahisar karayolu üzerindeki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde trafiği olumsuz yönde etkiliyor. Bölgede yer yer kar kalınlığının bir metreye ulaştığı öğrenilirken, bölgede zincirsiz araçların geçişlerine izin verilmediği bildirildi.

SİVAS'A MEAVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Son günlerde sağanak yağışın ve sisin etkili olduğu Sivas'ta, bugün sabah saatlerinden itibaren kar yağışı başladı. Kar, yüksek kesimlerde yer yer 10 santimetreye kadar çıkarken, şehir merkezinde kısa sürede eridi.

Mevsimin ilk karı çocukları da sevindirdi. Sabah saatlerinde okula giden çocuklar, kar topu oynayarak kısa süre de olsa karın tadını çıkardı. Sivas'ın Kızıldağ, Kösedağ, Geminbeli gibi yüksek kesimlerine önceki günlerde kar yağmıştı. Kar yağışı Suşehri ilçesinde de etkili oldu.

GÜMÜŞHANE'NİN YÜKSEK KESİMLERİNE KAR YAĞDI

Gümüşhane'de sabah erken saatlerde başlayan yağış, şehir merkezinin yüksek kesimlerinde kar, merkezde ise yağmur şeklinde kendini hissettirdi.

Gümüşhane'ye yılın ilk karı yağdı. Karla beraber hava sıcaklığı 8 derece birden düşerken, kar kalınlığının yüksek kesimlerde yer yer 10 santimetreyi bulduğu öğrenildi. Karayolları 101. Şube Şefliği'nden alınan bilgiye göre, il genelinde kapalı karayolu bulunmadığı bildirilirken, yağışın köy yollarını da etkilemediği vurgulandı.

Yetkililer, özellikle Trabzon ve Erzurum yönlerine araçlarıyla gidecek vatandaşların yanlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları uyarısında bulundu.

ARAPGİR'E MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Malatya'nın Arapgir ilçesine mevsimin ilk karı düştü. Malatya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, bu gün itibariyle 9 kilogram kar yağışı alındığını söyledi. Yarın öğlene kadar etkili olacak yağışlar nedeniyle, Kasım ayı yağış eksikliğinin yine de az da olsa giderileceğini söyleyen Duman, yağışların şehir merkezinde şiddetini artıracağını ve zaman zaman ısının gece sıfırın altına düşmesinin beklendiğini kaydetti.

Şehirde iyi yağış alındığını söyleyen Duman, ilerleyen saatlerde hava sıcaklığının düşeceğini ifade ederek, "Pütürge Karayolu Kubbe Dağı, Doğanşehir ilçesi Reşadiye geçidi ile Karahan geçidinde kar yağışı görmemiz mümkün" diye konuştu.

Bu arada, Arapgir ilçesine de mevsimin ilk karı düştü. Arapgir'de, kar yağışının yüksek kesimlerde yer yer 3 santimetre kalınlığına ulaştığı belirtilirken, ilçede yağışların şiddetini artırmasının beklendiği kaydedildi.

REFAHİYE'YE YILIN İLK KARI YAĞDI

Erzincan'ın Refahiye ilçesine yılın ilk karı yağdı. Kar yağışı sonucu ilçe merkezi beyaza bürünürken, yüksek kesimlerde kar kalınlığının 5 santimetre olarak ölçüldüğü belirtildi.

Yılın ilk karı ile birlikte çocuklar soğuk havaya rağmen sokaklarda arkadaşları ile kartopu oynadı. Bu arada Refahiye Kaymakamlığı, karla mücadele kapsamında kapalı köy yollarının açılması için karla mücadele ekipleri görevlendirdi.

(AJANSLAR)