kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
HESAPLARINA YATIRILACAK... Libya lideri Muammer Kaddafi, petrol parasının doğrudan ailelerin hesabına yatacağını belirterek, bu kararını, "Doğrudan demokrasiye geçiş" şeklinde yorumladı.

Rüşvete karşı petrol parası dağıtacak

DIŞ HABERLER
Güncelleme : 02.09.2008 14:56
Libya lideri Kaddafi, yolsuzluğa karşı mücadele amacıyla her aileye petrol gelirinden pay dağıtacağını açıkladı..
Libya'da değişim rüzgârları esmeye devam ediyor. Geçtiğimiz cumartesi günü İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'den sömürge tazminatı koparan Libya lideri Muammer Kaddafi, İtalya'nın 25 yıl içinde ödemeyi taahhüt ettiği 25 milyar doları reformlar için harcayacağının garantisini verdi. Kaddafi son büyük sürprizini ise dün, 39'uncu "devrim yıldönümü" konuşmasında yaptı. Kaddafi, petrol gelirlerinin paylaşımında halka doğrudan ödeme yapılacağını, her aileye petrol geliri dağıtılacağını ve vatandaşların kendilerine ayrılan geliri direkt olarak hesaplarından alacağını söyledi. Bu kararını "Doğrudan demokrasiye geçiş" olarak yorumlayan Kaddafi, "Yolsuzluklara son vermek için halkın eline para vermek, geliri doğrudan halkla paylaşmak gerekir. Biz de bunu yapacağız. Böylece vatandaşlar da bu gelirle kendisine bir iş kurabilir" diye konuştu.

AFRİKA'DA ÜÇÜNCÜ
Bingazi kentinde başkomutan sıfatıyla askeri yetkililerin önünde yaptığı ve televizyondan da canlı yayınlanan konuşmasında Kaddafi, "Toplum kendini yeni, özgür ve demokratik bir yola sokacak" dedi. BBC'nin Trablusgarp muhabiri Rana Jawad da ülkedeki değişimi, "Bir zamanların sosyalizm tutkunu lideri bir yandan halkına para dağıtıyor, ancak bir yandan da ülkede özelleştirmenin yolunu açarak kapitalizme geçit veriyor" sözleriyle yorumladı. Yardımın tutarı ise henüz belirsiz. Libya, Afrika'nın Angola ve Nijerya'dan sonra üçüncü büyük petrol üreticisi konumunda.