kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Öğrenciler hükümeti mahkemeye veriyor

Güncelleme : 02.09.2008 22:36
Yeni Haber
Hollanda'da yerleşik bir grup İranlı üniversite öğrencisi ve bilim adamı, hükümetin, İran kökenlilerin üniversitelerin bazı bölümlerine kabul edilmesini yasaklayan kararına karşı mahkemeye başvuracaklarını bildirdi.

Yeni akademik yılın başlaması dolayısıyla, İranlı öğrenci ve bilim adamları adına Amsterdam'da açıklama yapan grubun sözcüsü Behnam Taebi, hükümetin, nükleer silahlar konusunda İran kökenlilerin hassas bilgileri çalabileceği gerekçesiyle, bu ülkede yaşayan İranlılara üniversitelerin bazı bölümlerinin yasaklanmasının kabul edilemeyeceğini, bu kararın, ayırımcılık anlamına geldiğini söyledi.

Hükümetin kararının, bu ülkede doğup büyüyen İran kökenlileri de kapsadığını anımsatan sözcü, kararın, Hollanda Anayasası'nın eşitlik ilkesine ve uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu savundu. Kararın aynı zamanda eğitim hakkının engellenmesi anlamına geldiğini belirten sözcü, hükümetin ayırımcılık içeren bu kararının geçersiz kılınması için, gerekli hukuki adımları atacaklarını kaydetti.

Hollanda hükümeti bu yıl aldığı kararla, nükleer silahlarla ilgili hassas bilgilerin çalınmasını önleme gerekçesiyle, gerek ülkede yaşayan İranlılara gerekse ülkesinden eğitim amacıyla gelecek olanlara, üniversitelerin bazı bölümlerinin yasaklanmasını benimsemişti.

AA