kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

MHP ve CHP de Ermenistan maçına vekil göndermiyor

Güncelleme : 02.09.2008 22:55
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılıp katılmayacağı merakla beklenen Türkiye-Ermenistan maçı siyasilerin protestolarına sahne olacak. AKP'nin ardından CHP ve MHP milletvekilleri de maçı izlemeye gitmeyeceklerini açıkladılar. MHP, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Ermenistan'a maç nedeniyle gitmesine karşı çıkıyor.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, maç nedeniyle düzenlenmiş organizasyondan kendilerinin bilgisi olmadığını, organizasyon düzenlenip MHP'li milletvekillerinin çağrılması halinde maça gitmeyeceklerini söyledi. Kendilerinin maçı televizyondan izleyeceklerini vurgulayan Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Ermenistan'a gitmesine karşı çıktı. Vural, Ermenistan'ın Azerbaycan'ı işgal etmiş bir ülke olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Bize bu konuda gelmiş bir talep ve davet yok. Şayet gelirse gitmeyi gerektirecek bir durum görmüyoruz. Biz maçı televizyondan izleriz. Oraya gidilmesine taraftar değiliz. Ermenistan Azerbaycan'ı işgal etmiş bir ülkedir. Türkiye'nin sınırlarını tanımamaktır. Cumhurbaşkanımızın da böyle bir ülkeye giderek maç izlemesini tavsiye etmiyoruz."

AZERBAYCAN'I İNCİTMİŞ OLURUZ

MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, "Ermenistan, Türkiye'nin sınırlarını tanımayan bir ülke. Sözde Ermeni Soykırım iddiaları var. Bu iddiaları devam ettiren bir ülke. Avrupa'nın, birtakım çevrelerin baskılarıyla Türkiye'nin milli çıkarlarına zarar getirecek bir davranış olur. Ermenistan'dan olumlu adım yok. Girişim bizden bekleniyor. Suçluyu mükafatlandırmak gibi bir şey. Azerbaycan'ı da incitmiş oluruz" dedi. Türkiye'nin dolaylı olarak Gürcistan üzerinden mal satışı yaptığını ve fazla bir ticaret hacmi de bulunmadığını kaydeden Kaya, ticaret konusunda herhangi bir engel bulunmadığını kaydetti.

CHP DE GÖNDERMEYECEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, milletvekillerinin maça gitmesini bu aşamada uygun bulmadıklarını söyledi. CHP'li milletvekillerinin maça iştirak etmeyeceklerini kaydeden Öymen, "Siyasi katılımın uygun olacağını düşünmüyoruz. Ermenistan bugün Azerbaycan topraklarını işgal etmiş bir ülke. Göçmenlerle ilgili sorunlar devam ediyor. İlişkilerin normalleşmesi için öncelikle bu sorunların aşılması gerekiyor. CHP olarak maça gitmeyi isabetli bulmayız" dedi.

(ANKA)