kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kafkasya günlüğü

Güncelleme : 02.09.2008 14:56
Tiflis'te Rusya karşıtı gösteri: Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te on binlerce kişi, Gürcistan, NATO, AB ve batılı ülkelerin bayraklarını taşıdı, Rusya aleyhinde sloganlar attı ve pankartlar açtı.

Rusya'dan gemiler silah taşıdı iddiası: Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Andrei Nesterenko, Gürcistan'ın Karadeniz kıyısına insani yardım getiren gemilerin silah da taşımış olabileceğini öne sürdü.

Gürcistan'dan misket itirafı: İnsan Haklarını İzleme Örgütü (HRW), Gürcistan Savunma Bakanlığı'ndan, Güney Osetya ile Rusya'yı bağlayan Roki tüneli yakınında M85 misket bombası kullandığına dair bir resmi yazı geldiğini duyurdu.

Şevardnadze: Türkiye dengeli davrandı: Gürcistan'ın eski Devlet Başkanı Eduard Şevardnadze, Kafkasya'daki krizde Türkiye'nin izlediği politikayı "dengeli" olarak nitelendirdi. Şevardnazde, Türk hükümetinin bölgede kan dökülmesini engellemek ve diyalog başlatmak için elinden geleni yaptığını kaydetti.

Moskova'dan uluslararası polis gücü teklifi: Rusya, Güney Osetya ve Abhazya civarında emniyetin sağlanması için bölgeye uluslararası polis gücü gönderilmesini istedi. Sözcü, uluslararası gücün, AB'nin de vereceği destekle Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) çerçevesinde görevlendirilebileceğini belirtti.

Guardian: Ankara ile Moskova arasında ticaret savaşı: The Guardian gazetesi, Moskova'nın Ankara'yı Gürcistan'a destek verdiği gerekçesiyle cezalandırması ile Rusya ve Türkiye'nin tam bir ticaret savaşına yaklaştıklarını kaydetti. Gazete, "Türkiye'nin Gürcistan'a yardım götüren ABD savaş gemilerine Boğazlar'dan geçiş izni verdiği için Rusya'nın Ankara'yı cezalandırmayı istediğine yönelik yoğun spekülasyonlar var." dedi. Türkiye'nin, Rusya'ya Türk TIR'larına uygulanan işlemlerin aynısını uygulayacağını belirten Guardian, "Böyle bir gelişme, Türkiye'nin enerji kaynaklarını tehdit edebilir. Türkiye, doğalgazın üçte ikisini Rusya'dan alıyor" diye yazdı.