kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rusya, Avrupa Birliği'ni enerji kozuyla tehdit etti

DIŞ HABERLER
Güncelleme : 02.09.2008 14:56
Avrupa'yı, ABD'nin çıkarlarına hizmet etmemesi konusunda uyaran Putin, "Enerji kaynaklarımızı Uzakdoğu'ya yönlendirebiliriz" dedi..
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Gürcistan yüzünden Rusya'ya yaptırımlar uygulamayı planlayan Avrupa Birliği'ni enerji kozuyla tehdit etti. İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, "Tüm enerji kaynaklarımızı Uzakdoğu'ya yönlendirebiliriz" diyen Putin AB'yi uyardı. AB'nin Rusya'ya Gürcistan yüzünden yaptırım uygulaması halinde Moskova'nın da bu duruma karşılık vererek gaz ve petrol akışını kısabileceklerini hatırlatan gazete, Putin'in "Hakikat bizden yana..." ifadesine dikkat çekti. Putin, "Bazı Avrupa ülkeleri başka bir ülkenin diplomatik çıkarlarına hizmet etmek istiyorlarsa kendileri bilir; bizim buna sözümüz yok" diyerek AB'yi üstü kapalı şekilde ABD hesabına çalışmakla da suçladı.

İKİLİ ANLAŞMA
Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ise, Rus televizyonlarında yayınlanan açıklamasında, Güney Osetya ve Abhazya ile ekonomik, askeri ve diğer yardımları öngören anlaşmalara imza atmaya hazırlandıklarını söyledi. Anlaşmaların, Abhazya ve Güney Osetya ile aralarındaki iyi ilişkilerin temelinde imzalanacağını ifade eden Medvedev, "Her türlü yardımı sağlayacağız. Bu uluslararası anlaşmalar, ekonomik, sosyal, insani ve askeri açıdan yardım yükümlülüklerimizi açıklayıcı niteliktedir'' dedi. Medvedev, anlaşmaların ne zaman parafe edileceğine dair bir tarih vermedi.

LAVROV BUGÜN GELİYOR
Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın davetlisi olarak bugün İstanbul'a gelmesi beklenen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Moskova Üniversitesi öğrencilerine yaptığı konuşmada Avrupa ülkelerini uyardı. "Avrupa'da NATO'nun merkeziyetçi anlayışına son verecek bir güvenlik sistemi kurulması" için çağrıda bulunan Lavrov, "Avrupa güvenlik sistemini sınavdan geçiren biz değiliz" dedi ve Rusya'nın, çıkarlarını korurken tek başına da harekete geçebileceğini söyledi.
Haberin fotoğrafları