kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

Yine Delgado bitirdi

Gökhan ŞAHİNBAŞ/SABAH İNTERNET
Güncelleme : 02.09.2008 17:51
Yeni Haber
Beşiktaş, ligin 2. haftasında İnönü Stadı'nda Konyaspor'u, Delgado ve Holosko'nun golleriyle 2-0 geçerek 2. haftayı da kayıpsız atlattı.

KAZIM KANAT: Delgado Paşa! (SABAH)

Beşiktaşlı soruyor:
- 3 günde ne değişti?
Sorunun cevabı çok basit;
- Beşiktaş üç gün önce çok zayıf bir takım karşısında istediği futbolu oynadı. Aslında o maçta 4 golü az bile attı!
Futbolda dün yoktur. Biz bugüne bakalım. Konyaspor maçında yanlış olan şeyleri altını çizerek ve "Dikkat!" diyerek söyleyelim:

A- Beşiktaş gibi bir büyük takımın, üstelik evinde tek santrforla oynaması inanılmaz yanlıştır.
B- Beşiktaş savunması aslında Tello'nun futbol felsefesi ile dörtlü değil.
C- Maçın kilit oyuncusu Philip Holosko ne çizgi oyuncusu oldu, ne de Bobo'ya destek verdi...

...Ertuğrul Sağlam'ın kafası karışmış olabilir. Çünkü önünde çok ciddi üç konu var:
1- Tek ön liberoya dönülürse Cisse ve İnceman'dan hangisi yedek kalır?
2- Beşiktaş çift santrfora dönerse Bobo'ya kim eşlik eder? ( Burada üç aday var; Nobre, Holosko ve Karadeniz)
3- Savunmanın göbeğinde Zapotocny'nin yeri garanti. Peki ona kim eşlik edecek? (Üç aday var: Toraman, Zan ve Sivok)
MESAJ: Beşiktaş'ın paşası Delgado sakatlanır veya ceza alırsa ne olur? Tekrarlıyorum: Beşiktaş'a bir paşa yetmez.



İLKER ATEŞ: YİNE DELGADO BİTİRDİ (FOTOMAÇ)

Önce iyi şeylerden söz edelim. Örneğin Delgado'dan başlayalım. Beşiktaş'ın yeni kaptanı, artık bir dünya starı gibi oynuyor. Sadece onu seyretmek için Beşiktaş maçlarına gelmek bile yeni bir alışkanlık olabilir. Attığı paslar, oyunun yönünü istediği tarafa çevirebilme becerisi, inanılmaz bilek hareketleri Delgado'yu galiba yılın futbolcusu yapacak. İnanın, kaçırdığı penaltıda bile inanılmaz bir estetik vardı...

...Delgado'dan sonra Holosko'yu da kazanmalı. Çünkü her yerde Holosko yok. İbrahim Toraman, sağlam bir dönüş yaptı. Zapo'yla birlikte savunmanın göbeğinde iyi bir ikili oluşturdular. Beşiktaş için Konya sınavı da kazasız geçti. Ancak bu sistemle, yakın bir zamanda iş kazası kaçınılmaz.

TURGAY DEMİR: HOLOSKO'YA ÖZGÜRLÜK (FOTOMAÇ)

Beşiktaş, tek santrfor, çift ön libero ile bir yere gidemez. Ne kadar çok ön libero, o kadar çok top kaybı. Beşiktaş'ın vazgeçilmez sistemi bu. Savunma topu çıkarıyor, Cisse alıyor, en yakınındakine, en etkisiz pası verip keyfine bakıyor. Uğur ona keza. Günümüz futbolunun en önemli mevkisinde bu kadar etkisiz iki oyuncu olursa rakip kaleye gitmeniz tesadüflere kalır. İlk 45 dakikada Beşiktaş'ın ağır çekim oynamasının en önemli nedeni iki ön liberosunun yaptığı top kayıplarıydı...

...Ertuğrul hoca, Holosko konusunda bir daha hata yapmamalı. Bu çocuk özgür olmalı. İster sola, ister sağa, isterse eve gitmeli! Ne kadar özgür, o kadar etkili. Macera aramanın alemi yok. Di mi hocam! Dereli'ye özel not: Sevgili kardeşim çok kötü hakemsin. Avantaj bilmiyorsun ve trafik polisi gibi her pozisyona düdük çalıyorsun. Dost acı söyler.

FATİH DOĞAN: ROTA DOĞRU (FOTOMAÇ)

Beşiktaş'ta birçok kişi Holosko'daki performans düşüşünü merak ediyor. Bunun oynatılan 4-2-3-1 sistemiyle ne kadar ilgisinin olduğunu sorup "Bobo ile ikili oynasalar daha iyi olmaz mı?" fikri dile getiriliyor. Holosko'nun durumunu iyi anlamak için kamp döneminde ne yaptığına iyi bakmak gerek. Holosko, kamp süreçlerini çok iyi geçirmedi. Aşırı yüklemelerde kaval kemiğinde stres kırığı sinyalleri veren ağrılarının olması, ölçülü ve kontrollü bir kamp dönemi geçirmesine neden oldu...

...İkinci yarıya siyah-beyazlı futbolcular daha istekli ve dinamik başladı. Delgado'nun bireysel golü bu tabloyu kuvvetlendirdi. Serdar Kurtuluş mükemmel çıkışlar yaptı. Tello daha çok ileri çıktı. Bu değişim hücum oyuncularının yüzde 100'lük bir verim artışını da beraberinde getirdi. Kaçan penaltı, Holosko'nun golü ve sonuç olarak ikinci yarıda oynanan futbol Beşiktaş'ın daha iyiye gideceğinin göstergesi.

HASAN SAYDAM: RAMAZAN SİFTAHI (FOTOMAÇ)

Bizim maç tayfasının ağır topları iftarı beklerken takımın geri dörtlüsünün nasıl olması gerektiğine dair koyu bir sohbete dalınmıştı. İbrahim Toraman'ın herkes tarafından çok sevildiğini, yapılan muhtelif 11'lerden anladım. Çünkü kimi onu sağ beke yerleştirirken, çoğu da stoperde oynaması gerektiğini söylüyordu...

...2. yarıya nedense Konya geriye yaslanarak başladı. Beşiktaş, rakibinin üstüne biraz daha fazla gitti. Konya savunması kaleci hariç toplu hata yapınca Delgado'nun orta niyeti ile yaptığı vuruş gol oldu. Sonra kaçan penaltı ve Holosko'nun fırsatçılığı ile Beşiktaş, Ramazan siftahını yaptı. Kazanan daima haklıdır. Benim vazgeçilmezlerim ise Delgado'nun yanı sıra Sarı Kafa (Zapo) olarak belirlendi bu maçta.

ERMAN TOROĞLU: BEŞİKTAŞ'TA ARIZA VAR! (HÜRRİYET)

KONYASPOR, Beşiktaş'ın üzerine gidemedi mi yoksa Beşiktaş mı Konyaspor'a pozisyon vermedi? Bence, birincisi. Sahada en fazla top kullanan adam Fahri. Topla en fazla oynayan da o. Yani, Fahri takıma değil kendine oynadı. Aslında kötü işler de yapmadı gözüktü ama görüntü olarak. Ama Konyaspor'un dün gece el freniydi...

...İbrahim Toraman bu defansta oynar. Zapotocny, iyi transfer. Dikkatli bir oyuncu. Bu yıl takıma faydalı olacağa benziyor. Serdar Özkan çalışıyor. Ama daha bu yaşta hakemle, rakiple bu kadar oynarsa kendini yere atarak, hakemi aldatmaya kalkarsa, yarın bir gün hakikaten bir tekme yer. Bu sefer de kimseyi inandıramaz.Uğur İnceman basit oynuyor, çalışıyor, faydalı...

...Selçuk Dereli, zorlanmadı. Ama yine bazı sarı kartları kurtarabilir miydi? Kurtarabilirdi. Mesela Fahri'ye verdiği sarı kart, kart değil. Sonra da Fahri'nin elle oynamasında zorlandı.

...Sezonun ilk maçı ama İnönü Stadı dolu değil. Acaba Ramazan'ın ilk günü olduğu için mi yoksa günlerden pazartesi olduğu için mi?

RIDVAN DİLMEN: İKİNCİ YARILARDA KARTAL (MİLLİYET)

Galibiyet yine ikinci yarıda geldi. Antalya ve hafta arası oynanan UEFA Kupası maçlarının bir örneği dün de yaşandı.

Beşiktaş ilk yarılarda tempoyu yükseltmiyor. Rakiplerini de oynatıyor. Rakiplere pas imkanı verdiğiniz zaman maçı tek kaleye çevirmeniz zor oluyor. Maç başlamadan kolay gözüküyordu, Antalya'daki ikinci yarıdaki Beşiktaş'ı düşündüğümüz için.

Beşiktaş ikinci yarıda hücum yönünden tempoyu artırmadı.

...Tehlikeli bölgede iş yapacak çok oyuncuya sahip Beşiktaş. Delgado, Bobo ve Holosko gibi. Bu oyuncular kötü de oynasa, iyi de oynasa farketmiyor. Yetenekli olduklarından mutlaka sonuç elde ediyorlar.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Beşiktaş 2 2 0 0 5 2 6
2 Bursa 2 2 0 0 4 1 6
3 Trabzon 2 2 0 0 4 1 6
Tümünü göster...
4 Gaziantep 2 2 0 0 3 0 6
5 Galatasaray 2 1 1 0 4 1 4
6 Sivas 2 1 1 0 2 0 4
7 Fenerbahçe 2 1 0 1 2 1 3
8 Konya 2 1 0 1 3 4 3
9 Denizli 2 1 0 1 4 6 3
10 Eskişehir 2 0 2 0 0 0 2
11 Kayseri 2 0 2 0 0 0 2
12 Hacettepe 2 0 1 1 1 2 1
13 G.Birliği 2 0 1 1 1 3 1
14 Kocaeli 2 0 1 1 1 3 1
15 İ.B.B. Spor 2 0 1 1 0 2 1
16 Antalya 2 0 0 2 4 6 0
17 Ankaragücü 2 0 0 2 3 5 0
18 Ankaraspor 2 0 0 2 0 4 0
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor 0  
  Gaziantep 2  
 Fenerbahçe 2  
  İ.B.B. Spor 0  
 Kocaeli 0  
  Sivas 2  
 Eskişehir 0  
  Hacettepe 0  
 Bursa 2  
  G.Birliği 0  
 Denizli 3  
  Antalya 2  
 Kayseri 0  
  Galatasaray 0  
 Beşiktaş 2  
  Konya 0  
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Hacettepe Fenerbahçe Cumartesi 19:00  
 Konya Denizli Cumartesi 20:00  
 Kayseri Kocaeli Cumartesi 20:00  
 Galatasaray Antalya Cumartesi 21:45  
 Sivas Bursa Pazar 19:00  
 G.Birliği Eskişehir Pazar 20:00  
 Gaziantep Ankaragücü Pazar 20:00  
 İ.B.B. Spor Ankaraspor Pazar 20:00  
 Trabzon Beşiktaş Pazar 21:45