kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AB, Rus paktını ertelemekle tehdit etti

Güncelleme : 02.09.2008 22:36
Yeni Haber
Avrupa Birliği liderleri, Pazartesi günkü toplantıda, Rusya'nın Gürcistan'daki birliklerini bu tarihe kadar çekmemesi durumunda bu ayın sonunda yapılması beklenen barış anlaşması görüşmelerini ertelemekle tehdit etti.

Acil durum toplantısındaki karar, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Moskova'nın Güney Osetya'ya yaptığı askeri müdahaleyi kendi ulusal çıkarlarını koruma yöntemi olarak nitelendirmesi sonucunda alındı.

Fransa cumhurbaşkanı Sarkozy, Rusya'nın yaptırım planını titiz şekilde uygulamasını istediklerini bildirdi.

Zirve sonunda Rusya'nın hareketi kınandı ve ülkeye uyarı verildi.

RUSYA, AB'NİN YAPTIRIM KARARI ALMAMASINDAN MEMNUN

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndaki diplomatlar, Avrupa Birliği'nin Kafkasya'daki krizle alakalı olarak dün yaptığı olağanüstü zirvede Rusya'ya karşı yaptırım kararı almamasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

İnterfaks haber ajansının görüşlerine başvurduğu diplomatlar, AB'nin ekonomik ve siyasi baskılar yapmak yerine Rusya'nın Gürcistan topraklarındaki askerlerini geri çekmesini talep etmesini Avrupa Birliği'nde çoğu ülkenin "Rusya'yla ortaklık yolunda olmaktan" yana olduğunu gösterdiğini kaydetti. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de, AB'nin Rusya'ya karşı ılımlı yaklaşımının her iki taraf açısından da avantajlı olduğunu açıkladı.

AB'de, Rusya'ya karşı yaptırım kararı alınmasını isteyen ülkeler azınlıkta kalmıştı.


MOSKOVA: "KARARDAN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ"

Rusya, Avrupa Birliğinin (AB) dün yaptığı olağanüstü zirvede Moskova ile stratejik ortaklık müzakerelerini erteleme kararından "üzüntü" duyduğunu bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Moskova'nın son iki yılda AB ile stratejik ortaklık müzakerelerinde yapay engellemelere alışkın olsa da, müzakerelerin askıya alınması isteğinden üzüntü duyduğu belirtildi.

Moskova'nın açıklamasında, "AB ile ortaklığımız, bu konuda veya böylesine konularda görüş ayrılığının rehini olmamalıdır" ifadesi kullanıldı.

AJANSLAR