kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Faturayı bize kesmeye çalışıyorlar"

CHA
Giriş Saati : 02.09.2008 22:56
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de yaşanan susuzluğun faturasını merkezi hükümete çıkarılmaya çalışıldığını belirterek, "Elinizdeki su kaynağını değerlendirebiliyor musunuz? Kayıp kaçağı önleyebiliyor musunuz? İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bir barajı ben bitirdim diyebiliyor musun?" sorusunu yöneltti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınpark Anfa Fuar Alanı'nda verilen iftar yemeğine katıldı. Yemeğe Devlet Bakan Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, milletvekilleri, işadamları ve vatandaşların katıldı.

Başbakan Erdoğan, AK Parti iktidarından her şeyin çok hızlı değiştiğini belirterek, "Dünyanın dört bir köşesine yaptığımız uluslarası toplantılarda sağolsun dünyanın liderleri kendileri söylüyorlar. Altı yıl önce geldiğimizde farklı bir Türkiye vardı, ama bugün farklı bir Türkiye var. Çok büyük bir değişim yaşanıyor." dedi.

Havaalanından Ankara'ya gecekondular arasında gelindiğini hatırlatan Erdoğan, havaalanın eski haliyle şimdiki hali arasındaki farka dikkat çekti. Erdoğan, kendilerinin bu işleri başardıklarını ve başarmaya devam edeceklerini söyledi.

Erdoğan, iktidar olarak yere sağlam bastıklarına dikkat çekerek, zaman zaman ayaklarına taşlar bağlandığını ve koşmalarının engellendiğini, bunları aşmanın gayreti içinde olduklarını kaydetti.

Erdoğan, 6 yıl önce ile şimdiki Türkiye arasında önemli oranda fark olduğunu, aynı durumunun Ankara'nın 10-15 yıl önceki halinde de yaşandığını kaydetti.

Belediyelerin gündeminde su, yol, metro gibi meselerin her zaman bulunduğunu söyleyen Erdoğan, "Su meselesini bende çok iyi yaşadım. Karalama kampanyaya giriliyor. Bütün bunları hassasiyetle takip ediyoruz. Bu iftiralara atanlara bişey kazanmaz, kazandırmaz. Bu iftirayı atan zihniyetin kendilerinin örnek göstereceği bir büyükşehiri yok. " dedi.

Erdoğan, İzmir'de yaşanan susuzluğun faturasını merkezi hükümete çıkarılmaya çalışıldığına işaret ederek, "Faturayı bize kesmeye çalışıyorlar. Elinizdeki su kaynağını değerlendirebiliyor musunuz? Kayıp kaçağı önleyebiliyor musunuz? İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bir barajı ben bitirdim diyebiliyor musun? DSİ baraj yapacak, sana verecek, onunla hava atacaksın." diye konuştu.

Merkezi hükümet olarak belediyelere farklı uygulama yapmadıklarına dikkat çeken Erdoğan, İzmir raylı sisteminin Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte yapıldığını söyledi. Erdoğan, Ankara ve İstanbul'da metronun yapımının belediyeler tarafından yapıldığını kaydetti. Faturanın merkezi hükümete çıkarılmasının halkın yutmadığını söyleyen Erdoğan, kamuoyu araştırmalarında AK Parti'nin çok daha güçlü geleceğinin görüldüğünü söyledi.

Erdoğan, programda yanına gelen özürlü İlhan Çakıroğlu isimli gence 100 YTL harçlık verdi. Erdoğan, programda sağlık sorunları yaşayan bir bayanla bir süre ilgilendi ve sorunun giderileceği sözü verdi.