kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Kaybettiğim finali düşündükçe acı çekeceğim"

Yeni Haber
29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda bugün tekvandoda gümüş madalya kazanan Azize Tanrıkulu ve bronz madalya alan Servet Tazegül, şampiyonluğu kaçırdıkları için buruk bir mutluluk yaşadıklarını söylediler...
İLİŞKİLİ HABERLER
"Kaybettiğim finali düşündükçe acı çekeceğim"
Güney Koreli sporcuya karşı yitirdiği final müsabakasında, daha önce belirlediği taktiği uygulamaya çalıştığını anlatan Azize Tanrıkulu, ''Rakibimin stilini biliyordum. O nedenle ilk 2 raundda kontrollü olmayı, son raundda atak yapmayı planladım. Öyle de yaptım. Fakat son saniyelerde ben yere düşerken rakibimin attığı tekmeye puan verildi. Oysa o pozisyonda ona ihtar verilmeliydi. Kaybettiğim finali düşündükçe acı çekeceğim'' dedi.

Tanrıkulu, 13 ay önce her iki dizinden çapraz bağ ameliyatı olduğunu hatırlatarak, ''Doktorlarım, çalışmalara 1 yıl sonra başlamamı söylemişti. Fakat ben 13 ay sonra olimpiyat ikincisi oldum. Üstelik 4 ay önce de elim kırıldığı için ameliyat olmuştum ve elime platin takılmıştı. Şampiyonluğu kaçırdığım için üzgünüm ama gümüş madalyanın da başarı olduğunu biliyorum'' diye konuştu.

Tanrıkulu, şimdi ağabeyi Bahri Tanrıkulu'nun yarın yapacağı müsabakaları heyecanla beklediğini ve yarın salonda ağabeyini destekleyeceğini sözlerine ekledi.

Servet Tazegül ise Pekin'e olimpiyat şampiyonluğu için geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Bunu başarabilirdim. Fakat özellikle Güney Koreli sporcularla yaptığınız müsabakalarda, hakemler sürekli rakibin yanında yer alıyor. Bana göre çok net 2 vuruşuma puan verilmedi. Demek ki nasip değilmiş. Fakat olimpiyat şampiyonluğunu ileride mutlaka kazanacağım.''