kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İkinci 'süper Mario'

G.Saray forvet transferi için Stuttgartlı Mario Gomez ile anlaştı; bonservis pazarlıkları sürüyor. Gomez, sarı-kırmızılı kulübün Jardel'den sonra ikinci 'Süper Mario'su olacak..
Galatasaray uzun süredir çözüme kavuşturamadığı forvet transferinde mutlu sona çok yaklaştı; hem de gündeme bomba gibi düşecek bir isimle... Sarı-kırmızılı kulübün transferini bitirmek üzere olduğu oyuncu Bundesliga'da Stuttgart forması ile mücadele eden Mario Gomez. İspanyol asıllı Alman oyuncuyla yıllığı 4 milyon euroya anlaşma sağlayan Galatasaraylı kurmaylar, Ankara'da Stuttgart yöneticileri ile sıkı bir bonservis pazarlığı yapıyor. Stuttgart'ın bu oyuncunun 22 milyon euro olan bonservisini 18 milyon euroya düşürmesinin ardından Galatasaray yönetimi de transferi bitirmek için fiyatı artırdı. Bu ücreti sponsoru Türk Telekom'dan gelecek parayla ödeyecek olan ve ücreti 12 milyon eurodan 14 milyon euroya çıkartan Galatasaray, Gomez'i kadrosuna katarsa son yılların en iyi transferini gerçekleştirmiş olacak. Cimbom Gomez'i bitirirse 2000-2001 sezonunun başında transfer ettiği, taraftarın gönlünde taht kuran tecrübeli oyuncusu Mario Jardel'in ardından ikinci 'Süper Mario'suna kavuşacak.

2006-2007 YILIN FUTBOLCUSU
23 yaşında 1.89 boyundaki yıldız oyuncu Stuttgart'ın Bundesliga'yı şampiyon bitirdiği 2006-2007 sezonunda 14 gol atarak takımının en skorer ismi olmuştu.
Mario Gomez ayrıca o sezon Almanya'da yılın futbolcusu seçilmişti. 2003 yılından bu zamana kadar 89 defa Stuttgart forması giyen oyuncunun 39 golü bulunuyor.