kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şiddetin kökünü kurutacağız!

Yeni Haber
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, yeni sezon öncesi tüm hazırlıklarını tamamladıklarını yurt genelinde tüm statlarının modernleştirilmesiyle futbolda şiddetin kökünü kurutacağını açıkladı...
İstanbul'da yapılan RTÜK'ün ''spor programlarını izleme eğilimleri kamuoyu araştırması''nın sonuçlarının açıklandığı toplantıda bir konuşma yapan federasyon başkanı Mahmut Özgener, ''Sezon bu hafta başlıyor. Futbol Federasyonu olarak yeni sezon için tüm hazırlıkları tamamladık. Özellikle milli takımımızın Avrupa Şampiyonası'ndaki üstün başarısı, Süper Lig'in ülke dışındaki popülerliğini artırdı. Ligimiz yurtdışında yoğun şekilde izlenmektedir. Bu da bize maksimum sorumluluk yüklüyor. Ancak bu sorumluluk sadece bizim değil, tüm futbol ailesinindir. Sporda ekonomiden bahsediyorsak taraftarları da müşteri olarak kabul etmek gerekir. Bu nedenle de müşterilere en iyi hizmeti vermeliyiz. Bu da statların durumunu iyileştirmekle olur. Modern statlar futbolda şiddetin kökünü kurutacaktır. Böylece hem tribün terörü kurutulacak, hem de çok büyük gelir sağlanacaktır.'' dedi.

''HAKEMLERİ BASKI ALTINDA TUTMAMALIYIZ''

Mahmut Özgener, kendilerinin ve kurulların özgür ortamda çalışmak zorunda olduklarını belirterek, ''Bizim federasyon olarak hiçbir hakeme ve kurul yöneticisine telkinde bulunmamız söz konusu değildir. Bu yapılan yorumlardan özellikle hakemler etkileniyor. Hakemlerin sahada saniyede verdiği kararların, bir maç zamanı kadar sürede ortaya yatırılması ve tartışılması beni federasyon başkanı olarak rahatsız ediyor. Kaleci gol yiyorsa, santrfor gol atamıyorsa, hakemlerin de hata yapması çok doğal. Mühim olan her kulübe eşit davranılsın. Bu konuda kulüp yöneticilerine çok görev düşüyor. Maçtan hemen sonra yapılan açıklamalarla kasıtlı olarak spekülatif ortam yaratmanın kimseye yararı olmaz. Yoğun stres altında yapılan bu şekilde açıklamalar sağlıklı olmuyor. Bana göre bu tip açıklamalar daha sonra sağlıklı bir şekilde yapılmadır'' diye konuştu.

''KALİTELİ PROGRAMLAR YAPILMALI''

Federasyon başkanı ayrıca sporseverlerin yüzde 60'ının spor programlarını 1 saatten az izlediğinin ortaya çıktığına dikkati çekerek, ''Uzayan programlar, uzayan polemikler, Türk futbolunu yıprattığı gibi, seyirci nezdinde de itibar görmüyor. Süresi azaltılacak programların, futbolun teknik yönü ve görüntülerle sınırlandırılması bu programları daha izlenir hale getirecektir'' dedi.