kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

12 yıl aradan sonra gelen madalya

Yeni Haber
1996 Atlanta Olimpiyatları'nın altın madalyalı güreşçisi, Amasya Şekerspor Kulübü Onursal Başkanı Mahmut Demir, ''Bu madalya benim için ayrı bir önem taşıyor'' diyerek, Pekin Olimpiyatları'nda 66 kiloda şampiyon olan Ramazan Şahin'e otomobil hediye edeceklerini söyledi.

Demir, Pekin Olimpiyatları'nda kazanılan altın madalyanın kendisini çok mutlu ettiğini bildirdi. Madalyanın güreş dalında gelmesinin kendisi için ayrı bir önemi olduğunu anlatan Demir, şunları kaydetti:

''Bu madalya benim için ayrı bir önem taşıyor. Bunu anlamlı kılan şey, serbest güreşte 1996 yılında Atlanta'da düzenlenen şampiyonada kazandığım altın madalyadan sonra bugüne kadar güreşte altın madalya kazanamadık. 12 yıl sonra gelen madalya tüm Türkiye'yi olduğu gibi beni de çok mutlu etti. Ama üç olimpiyat sonrasında başka bir güreşçimizin benden sonra şampiyon olması beni için daha farklı bir anlam ifade ediyor.''

Ramazan Şahin'in, kısa süre öncesine kadar, onursal başkanlığını yaptığı Amasya Şekerspor Kulübü güreşçisi olduğunu da hatırlatan Demir, ''Önemli olan ülkemizin başarısı. Bu gencimizi anlından öpüyorum ve başarı gösteren diğer sporcularımızı da kutluyorum'' dedi.

Demir, olimpiyatlar öncesinde serbest ve grekoromen stillerde şampiyon olacak sporculara birer otomobil vereceklerini vaat ettikleri de hatırlatarak, ''Bu vaadimizin arkasındayız. Ramazan Şahin Türkiye'ye döndükten sonra kendisine bir otomobil hediye edeceğiz. Güle güle kullansın'' diye konuştu.