kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kaldığımız yerden

ismail ANNIKIZIL
Türkiye, Şili karşısında ilk yarı hala Euro-2008'deymiş gibi oynadı, tek eksiği goldü. Ancak ikinci yarı değişikliklerle yavaşlayıp, zor anlar yaşasak da Halil Altıntop ile kazanmayı bildik..
İki ay önce tüm Türkiye'yi sevince boğan Milli Takımımız, 9 yıl önce tarif edilmez acıların öznesi olan İzmit halkının huzurundaydı. Amaç belliydi; 17 Ağustos 1999 tarihini akıllarından çıkaramayacak olan insanların yüzünü biraz olsun güldürmek. Olimpiyat ateşinin dünyayı yaktığı şu günlerde, İsmetpaşa Stadı'nda ilk kez bir maça çıkan A Milli Takımımız'ın rakibi, 2004 Atina Olimpiyatları'nda ülkesine altın madalya getiren Arjantinli teknik adam Marcelo Bielsa'nın çalıştırdığı Şili'ydi. Rakipte tanıdık isimler de vardı: F.Bahçeli Maldonado, Beşiktaşlı Tello ve adı G.Saray ile anılan Humberto Suazo. 12'de gelişen Gökhan Gönül'ün ortasında Semih'in kafa vuruşu yandan auta çıktı; bu rakip kaledeki ilk tehlikemizdi. Millilerimizin 28'e kadar başarıyla uyguladığı ofsayt taktiğini bu dakikada işlevsiz hale getiren Suazo'nun sağdan ortasında Vidal, kale ağzından topu üstten auta yolladı. Terim'in öğrencileri bu pozisyondan sonra silkelendi. 36'da önce Carmona'yı markete yollayan Tuncay'ın aşırtma sevdasıyla kaçırdığı, sonra Aurelio'nun rahat pozisyonda topu üstten dışarı atarak harcadığı pozisyonlar vardı.

*MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

ALMAN İŞİ GOL!
Oynadığı süre içinde etkili olamayan Ayhan'ın ikinci yarının ilk 15 dakikasındaki performansı 'taban' yapınca, orta sahamız bu bölümde Ferhunde sonrası Ali Rıza Bey'in evine döndü; dağınık, savruk ve birbirinden habersiz insanlardan kurulu. Böyle olunca da ceza sahamıza kolay inen Şili Milli Takımı; 48, 58 ve 62'de Suazo ile net pozisyonlar buldu. Bunların yanısıra 60'ta Estrada'nın üst direkte patlayan frikiği vardı. İkinci devredeki ilk pozisyonunu 70'te stoper Gökhan Zan'ın cılız şutuyla bulan Milli Takımımız, 72'de öne geçti. Hızlı hücumda Lüdenscheid doğumlu Nuri Şahin, ceza sahası içinde topu Gelsenkirchenli Halil Altıntop'a çıkardı. Pozisyon böyle 'Alman işi' gelişince golün de garantisi vardı: 1-0. Golden sonra 10 dakikalık bölümde 23 yaş ortalamalı hücum hattıyla (Gökhan Ünal, Halil, Serdar Özkan ve Nuri) tempo yapan milliler, ikinci golü bulmayı başaramadı. 82'de Gökhan Ünal'ın frikiği direkle öpüştü ama son düdükte galip bizdik.
Haberin fotoğrafları