kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''Temel'' spor muhabiri olunca

Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de 20'nin üzerinde yaptığı transferlerle sezona iddialı bir şekilde girecek olan Trabzonspor, ''Temel''in de ilgisini çekti.

Trabzon'da yayın yapan yerel Kuzey Ekspres Gazetesi'nde günlük olarak karikatür sayfası hazırlayan Tamer Küçük, Temel'in gözüyle Trabzonspor'u analiz ederken, okuyucularını da güldürüyor.

Tamer Küçük, Trabzonspor'un bu sezon şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğunu savunarak, ''Temel de bunu duymuş. Hemen işe koyulmuş. Spor muhabiri olarak Trabzonspor hakkında yorumlar yapmaya başladı'' dedi.

Temel karakterinin özellikle Karadeniz ve Trabzon için çok önemli bir simge olduğunu kaydeden Küçük, Temel'in ince esprileriyle bu sezon Trabzonspor'un tüm maçlarını analiz edeceğini söyledi.

Küçük, Temel'in yorum yapmaya başladığı bir haftada okuyuculardan çok olumlu tepkiler aldığını belirterek, Temel'in Trabzonspor'un tüm maçlarında gözden kaçan ayrıntıları ve detayları aktaracağını kaydetti.

Temel'in önümüzdeki haftalarda gazetedeki köşesinde spor programı da yapmaya başlayacağını ifade eden Küçük, ''Temel'in spor programında konukları Cemal ve İdris olacak. Bu üçlü her hafta sonu programlarında maçları analiz edecek'' diye konuştu.

YANLIŞLUKLA AFGANİSTAN'A GİTMİŞUM

Trabzonspor'un Almanya'daki kampına gitmek üzere Trabzon'dan ayrılmasıyla birlikte Temel'in spor muhabirliği başlarken, Temel'in geçen hafta tamamlanan Almanya kampına ilişkin haberi şöyle:

''Uşaklar bildiğunuz gibi değil. Almanya yerine yanlışlukla Afganistan'a gitmişum. Afganistan'dan ayrıldım ama neriye geldiğumi, ne yaptuğumi ben bile bilmiyirum. O yüzden ben size bir kaç gün bişe bildirmiyeceğum. Ben bişe edup Türkiye'ye döneceğum ve maçların başlamasiyle birlukte sizlere Trabzonsporumizi yorumlaycim.''

BRUGGE MAÇINI HATAY SINIRLARI İÇİNDE PÜR DİKKAT İZLEDİM

Daha sonra Afganistan'dan Türkiye'ye gelen Temel, İstanbul'da oynanan Brugge hazırlık maçını da ''Hatay''dan şöyle aktardı:

''Her ne kadar Almanya'ya hazirluk kampina gidiyken, Afganistan'a, oradan da bilmeduğum bir sürü yere gidup sonunda Türkiye'ye giriş yaptıysam da Trabzonspor'u takip etmeye devam ediyrim. Hatay sinirlari içinde maçi sizun için pür dikkat izledum. İzleduğum ve gördüğum kadariyla Olimpiyat Sitadi bu güne kadar görmeduğu kalabaluğu gördi. Hazurluk maçi olmasuna rağmen Trabzonspor'un büyükluğunun bir göstergesiydi bu. Ula Milan-Liverpul maçında bile böyle galabaluk yokudi.''

DAKİKA DAKİKA TRABZONSPOR-BRUGGE MAÇI

Trabzonspor'un Gineli oyuncusu Yattara'nın futbolunu, ''Yattara, adamın sağından atıp solindan Mecidiyeköy, Karaköy yapıp tekrar Olimpiyat Sitadina girip topi aldi'' şeklinde aktaran Temel, bu kısa yorumundan sonra maçı dakika dakika şöyle yorumladı:

4. dakika, Yattara bi firikik kullandi, topi üst ağlardan geçirip gol yapmak istedi ama beceremedi.

18. dakika, Yattara topi aldi milleti gatliya gatliya gitti bi vurdi galeci atlayip dışari çikardi. (Ben de masadaki bütün pardakleri kırdım az daha dayak yiydim)

49. dakika, adamlar soldan bir orta yapti, bizum kaleci Tolga top yerine havaya bi yumruk savurdi, top kornere çıkti. Kornerden gelen topa gene çıkti, havaya attuğu yumruğu beğenmediki gene havaya yumruk savurdi, adam bir kafayi çakti gol. Hakem goli saymadi, niye saymadi vallahi anlamadum.

66. dakika, Yattara topi aldi gıvırtamalarina başladi. Ula bi keyif aliyrim bi keyif aliyrum ki. Ula o da ne bi ortaladi az önce kaleciyi sakatliyan Umut bi kafa çakti, kaleci uzanmasina rağmen top filelere girdi. Gol ula gool. 1-0 öne geçtuk.

73. dakika, gene sahnede Umut var. Yattara'dan alduğu topla kaleyle arasındaki masafe azecuk bişe, top yerine çimenlere tekme atti, çimenler az daha gol oliykan top korner bayrağının ordan auta gitti. Neyse, maçı 1-0 yenduk.

AA