kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İşte "Uçan adamın" rekorları

Yeni Haber
29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, atletizmde erkekler 100 metre ile 200 metrede dünya rekorları kırarak ''dünyanın en hızlı adamı'' unvanına kavuşan Jamaikalı Usain Bolt'un bu rekorları, sponsor firması olan Puma'ya satış rekorları kırdırmadı.

Yüzde 68 hissesine Fransız perakende grubu PPR'nin sahip olduğu Alman spor giyim firması Puma'nın üst yöneticisi Jochen Zeitz, firmanın bu yıl koyduğu hedeflerine ulaşmaya odaklandığını söyledi.

Puma'nın Jamaika takımının malzemelerini sağladığını ve Bolt ile olan işbirliğinin kesinlikle firmanın isminin parlamasına katkısı olacağını belirten Zeitz, ancak Bolt'un başarılarının, dünya çapında tüketici harcamaları göz önüne alındığında satışlara önemli bir katkısı olmayacağını vurguladı.
Zeith, ''Bolt, bizim küresel kampanyamızdaki en önemli yıldız oldu. Jamaika'yı bir takım olarak aldık, orada bir çok yatırım yaptık. Ancak 2008'i yatırım yılı olarak aldık. Bu yıl küresel çapta tek haneli büyüme tahminimiz sürüyor'' diye konuştu.

Pekin'in merkezinde duvarların Bolt'un posterleriyle süslenmiş bir Puma mağazasında konuşan Zeitz, ''Ekonomik görünümde çok fazla düzelme görmeyeceğimize inanmayı sürdürüyorum'' dedi.

ABD'de satışlardaki sıkıntının, Çin'de son 18 aydaki güçlü satışlarla kısmen dengelendiğini ifade eden Zeitz, Çin'de Puma'nın 1000'den fazla mağazası bulunduğunu belirtti.

Olimpiyatlara ev sahipliği yapmış olunsa bile olimpiyatlardan sonra bir yavaşlama deneyimi olasılığı bulunduğunu ifade eden Zeitz, ''Genellikle büyük spor etkinliklerinden sonra ülkelerde bunu görürüz'' diye konuştu.

Artan maliyetler nedeniyle fiyatların da artışını göz ardı edemeyeceğini vurgulayan Zeitz, ''Bu yılın ilk yarısında (maliyet) artışlarını dengeleyebildik, ancak ikinci yarı için bir şey söylemek çok zor. Ve 2009 yılına dair bir şey söylemek için henüz çok erken'' dedi.

AA