kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gönüllerin Şahin'i

Ali ERDOĞAN - RAŞİT ATEŞ
Olimpiyatlarda Türkiye'nin ilk altın madalyası serbest güreşte Ramazan Şahin'den geldi. 66 kiloda Dünya Şampiyonu unvanlı Şahin, finalde Ukraynalı Stadnik'i 2-1 yenip, yüzümüzün akı oldu..
Başbakan Erdoğan'ın, "Phelps'in 8 madalyası var, bizim bir tane bile yok" sitemi Pekin'e de ulaştı ve serbest güreşte 66 kiloda Ramazan Şahin altın Madalya alarak hasreti bitirdi.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Rusya'nın Dağıstan Özerk Bölgesi'nden 3 yıl önce gelerek Türkiye vatandaşlığına geçen Ramazan Şahin, böylece kariyerine Avrupa ve dünya şampiyonluğundan sonra olimpiyat şampiyonluğunu da ekledi. İlk turu maç yapmadan geçen Şahin, 2. turda Kübalı Geandry Garzon'u 2-0 (1- 0/7-4), çeyrek finalde İranlı Mehdi Taghavi'yi 2-0 (3- 0/1-0), yarı finalde Gürcü Otar Tushushvili'yi 2-0 (1- 0/1-1) yenerek finale yükseldi. Şahin, finalde Ukraynalı dünya ve Avrupa üçüncüsü Andriy Stadnik ile güreşti. Finale çok hızlı giren Şahin, rakibini arka arkaya 2 kez bastırarak puanlar aldı ve 2-0 öne geçti.

TEKNİK GÜREŞTİ, KAZANDI

Şahin, periyotun son saniyelerinde kendi atağıyla altta kaldıktan sonra rakibinin çırpmasına engel olamayınca 2 puan verdi. 2-2 sonuçlanan periyotu, son teknik puanları alan Ukranyalı sporcu kazandı. 2. periyotta da 2-0'lık skor avantajını sağladıktan sonra bu kez kontrollü güreşen Şahin, son saniyelerde rakibinin bastırarak 1 puan almasına izin verdi ve bu periyotu 2-1 kazandı. Son periyotta tek dalarak 1 puan alan Ukraynalı güreşçiyi yerde köprü pozisyonuna getiren Şahin, 2 puan alarak 2-1 öne geçti. Son saniyelerde Ukraynalı güreşçi yerde 1 puan daha almasına karşın periyot 2-2 sonuçlandı. Şahin, bu periyotu, daha yüksek puanlı teknik uyguladığı için kazandı ve müsabakadan da 2-1 galip ayrıldı.
Haberin fotoğrafları