kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mali konular 25 Ağustos'ta

ANKA
Yeni Haber
Hükümet ile kamu çalışanları konfederasyonları arasında yürütülen toplu görüşmelerin ikinci turu sona erdi. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, toplu görüşmelerde mali konuların 25 Ağustos'ta yapılacak 3. toplantıda gündeme geleceğini bildirdi.

Hükümet ile kamu çalışanları konfederasyonları arasında yürütülen toplu görüşmelerin ikinci toplantısının tamamlanmasının ardından konuşan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, toplu görüşmelerin yasaların öngördüğü takvim olan 30 Ağustos'ta tamamlanacağını söyledi. Başesgioğlu, toplu görüşmeleri kamu çalışanlarının "lehine" sonuçlandırmayı amaçladıklarını kaydederek, "Bu ana kadar gözden geçirilen hususları da tekrar ederek, köklü bir şekilde çözmek istiyoruz. Tabi gündemimizde kamu personel rejimi gibi, iş sağlığı güvenliği gibi çalışanlarımızı yakından ilgilendiren konular var. Bu konuda değerli konfederasyon başkanlarıyla, sendika başkanlarımızla da görüş birliğine vardık. İki önemli yasanın da kamu çalışanları açısından önemli olduğuna inanıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde bu yasaları gerçekleştireceğiz" dedi.

BAKAN BAŞESGİOĞLU'NDAN "TOPLU SÖZLEŞME" İMASI

Konfederasyonların toplu sözleşme isteğine de işaret eden Başesgioğlu, "Yine demokratik haklar bağlamında toplu sözleşme ve grev konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Bu daha önceki toplu sözleşmelerde de sürekli gündem konusu olan bir husustu. Bu konuda ne yapılabilir, Anayasal sistem içerisinde, yasalar içerisinde ne yapılabilir, önümüzdeki süreçte bunları da görüşeceğiz, tartışacağız. Ve o toplu görüşmeleri dünya standartlarına uygun, sağlam zeminlere oturtma gayreti içerisinde olacağız" dedi.

MALİ KONULAR GÜNDEME GELMEDİ

Bakan Başesgioğlu, 25 Ağustos 2008 Pazartesi günü 3. toplantının yapılacağını ifade ederek çalışmalara kalınan yerden devam edileceğini söyledi. Gazetecilerin; kamu çalışanları konfederasyonlarının mali konulardaki isteklerinin gündeme gelip gelmediği yönündeki soruya Bakan Başesgioğlu, "O işle ilgili komisyonumuz henüz çalışmasını tamamlamadığı için konfederasyonlarımıza bu şekilde bir teklif sunmak imkanına sahip olmadık. Ama Cuma, Cumartesi ve Pazar günü aralıksız çalışarak, o teklifi konfederasyonlarımıza sunacaktır. Pazartesi günü de o komisyon raporları doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz" yanıtını verdi.