kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Milliler göz doldurdu

Yeni Haber
2010 Dünya Kupası grup elemeleri öncesi Güney Amerika'nın güçlü ekiplerinden Şili'yi ağırlayan (A) Milli Futbol Takımı, elde ettiği 1-0'lık galibiyetle göz doldurdu.

Avrupa Şampiyonası'nı 3. sırada tamamlayarak önemli bir başarıya imza atan milliler, Dünya Şampiyonası elemeleri öncesi futbolseverlere yeni bir mutluluk yaşatırken, rakibine karşı da ikinci galibiyetini almış oldu.

* MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...


Daha önce Şili'yle yine özel maçlarda iki kez daha karşılaşan milliler, 23 Haziran 1995'de Şili'nin başkenti Santiago'da yapılan maçta 0-0 berabere kalmış, 17 Nisan 2002'de Hollanda'da yapılan maçı ise Hakan Şükür ile İlhan Mansız'ın golleriyle 2-0 kazanmıştı.

HALİL GOLLE DÖNDÜ

Avrupa Şampiyonası finaller öncesi milli takım kadrosunda çıkarılan isimler arasında yer alan Halil Altıntop, finaller sonrası ilk milli maçta yine kadrodaki yerini alırken, golünü de attı.

Şili karşısında ikinci yarıda oyuna giren Halil, hem attığı golle Türkiye'ye galibiyeti getirdi, hem de sergilediği futbolla alkış aldı.

BAKAN BAŞESGİOĞLU TRİBÜNDE

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye-Şili maçını izleyenler arasında yer aldı.

Bakan Başesgioğlu, karşılaşma sonrası Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile birlikte soyunma odasına da giderek galibiyetten ötürü futbolcular ve teknik heyeti tebrik etti.

TERİM'DEN SERTLİĞE TEPKİ

Şili Milli Takımı'nın maç içinde oldukça sert bir oyun sergilemesi, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'i sinirlendirdi.

Oyun içinde ard arda yapılan sert fauller sonrası kulübesini terk eden Terim, saha kenarına kadar gelerek karşılaşmanın Yunan hakemi Anastassios Kakos ve yardımcı hakem Dimitris Bersis'e tepkisini dile getirdi.

TOPLAR TRİBÜNDEN DÖNMEDİ

Karşılaşma içinde tribünlere kaçan topların yeniden sahaya dönmemesi üzerine anons yapılmak zorunda kalındı.

Tribünlerdeki taraftarların kendilerine kadar gelen topları hatıra olarak saklamak istemeleri ve görevlilere geri vermemeleri üzerine, stat hoparlörlerinden, ''Lütfen tribünlere giden topları geri gönderelim'' anonsu yapılarak yardım istendi.

Ayrıca, maçın bitimine 5 dakika kala tribünlerin etrafı polis tarafından çembere alınarak, taraftarların karşılaşmanın bitiminde sahaya inmemeleri için önlem geliştirildi.