kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tazegül bronz madalya kazandı

Yeni Haber
29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda tekvandoda erkekler 68 kiloda Servet Tazegül, 3. olarak bronz madalya kazandı. ..
Pekin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Spor Salonu'ndaki oyunların tekvando müsabakalarının 2. gününde, ilk turda Kübalı Gessler Viera'yı 4-3 yenen Servet Tazegül, çeyrek finalde Güney Koreli Son Taejin'e, hakemlerin kötü yönetimi sonucu 1-0 yenildi. Güney Koreli sporcunun finale yükselmesiyle Tazegül, repesajda bronz madalya için mücadelesini sürdürme şansını yakaladı.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Repesajdaki ilk müsabakasını Hollandalı Dennis Bekkers ile yapan Tazegül, rakibini 3-2 yenmeyi başardı. Müsabakanın ilk raundu 0-0 sonuçlanırken, 2. raundu Tazegül 1-0 önde geçti. Son raundda Hollandalı tekvandocu 2-2'lik eşitliği yakalamasına karşın Tazegül, son saniyede aldığı puanla 3-2 galip geldi.

Tazegül, bronz madalya müsabakasında da Perulu Peter Lopez'i yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Rakibi karşısında ilk ve 2. raundları 1-0 önde kapatan Tazegül, müsabakadan da 2-0 galip ayrıldı.

Milli takımın 19 yaşındaki sporcusu Tazegül, müsabaka sonrası büyük sevinç yaşadı.

TÜRKİYE'NİN MADALYA KAZANDIĞI BRANŞ SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Tekvandoda Servet Tazegül ve Azize Tanrıkulu'nun da madalyaya ulaşmasıyla, Türkiye'nin bu oyunlarda madalya kazandığı branş sayısı 5'e yükseldi.

Bu oyunlarda halterde Sibel Güler ile gümüş, güreşte Ramazan Şahin ile altın ve Nazmi Avluca ile bronz, atletizmde Elvan Abeylegesse ile gümüş madalya kazanan, boksta da Yakup Kılıç ile madalyayı garantileyen Türkiye, bu anlamda Atina-2004'de elde edilen başarıyı yakalamış oldu.