kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"F.Bahçe Gaziantep"i sabote etti"

Yeni Haber
Gaziantepspor Kulübü Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl, Fenerbahçe'den transfer edilen ancak tekrar Fenerbahçe'ye dönen Kemal, Olcan ve Mustafa Cevahir transferleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Tuğcan Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Kızıl, Fenerbahçe'nin kendilerini oyaladığını ifade ederek, "Biz bu futbolcuları aldığımız günden beri çeşitli bahanelerle hep bizi oyaladılar. Bir türlü randevu vermediler. Ama sözlü olarak hep bize, 'oyuncular sizindir' dediler. Zaten bu oyuncuların bizde olduğunu bütün spor kamuoyu biliyordu. 2 aylık kamp süresince bizimle birlikte çalıştılar. Bizim burada hiçbir ihmalkarlığımız söz konusu değil. Ama Fenerbahçe gibi büyük bir camia var karşınızda.

Nihat Özdemir var, Aziz Yıldırım var. Bu noktaya gelmesinin en büyük nedeni, ilk maçımızın Fenerbahçe ile olmasıdır. İkinci etken ise Gaziantepspor'un bu sezon çok güçlü bir kadro kurmasıdır. Doğru transferlerle güçlü bir kadro kurduk. Bunların hepsi birer etken olmuştur" dedi. Yaşanan olayın hem sevindirici hem de üzücü tarafının olduğunu ifade eden Kızıl, "Olayın sevindirici tarafı, bir takım kulüpler rahatsız oldu. Biz gerçekten güçlü bir kadro kurduk. Kemal, Olcan ve Mustafa Cevahir'in yeri dolar. Hocamızla toplantı yapacağız. Hangi mevkiye futbolcu istiyorsa alacağız. Bizim bu konuda bir sıkıntımız yok. Sadece, o çocukları biz de istiyorduk. Camiamız içine sindirmişti. Hocamız iki aydır oyun sistemini bu futbolcular üzerine kurdu. Fenerbahçe, Gaziantepspor Kulübü'nü sabote etmiştir. Esas sıkıntı bu futbolcuların verilmesinden sonra Fenerbahçe'de oluşan havadır. Esas sorun, başka kulüplerin para teklif ederek bu futbolcuları almak istemesidir. İlk maçın Fenerbahçe ile olmasıdır. Gaziantepspor güçlü bir kulüp haline geldi. Fenerbahçe'nin büyüklüğü yara almıştır. Sebep ne olursa olsun, bir kulüp verdiği sözden dönemez. Spor kamuoyunda itibar diye bir şey vardır. Bu itibarda birbirine verilen sözlerle hayata geçiyor" diye konuştu.

Bir basın mensubunun Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl'ın, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile yemek yemesi ve toplantı yapması ile ilgili sorduğu soru üzerine Kızıl, "Bugün Gaziantepspor, en az Fenerbahçe kadar güçlü camiası olan bir kulüptür. Aziz Yıldırım'ın Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın katılacağı bir toplantıya karışma gibi bir lüksü ve yetkisi olamaz. Herkes kendi kulübünün menfatini her platformda savunur. Sebep ne olursa olsun. Başkanımız İbrahim Kızıl, Yıldırım Demirören ile yemek yedi, toplantı yaptı diye bu futbolcuları vermekten vazgeçtiği söyleniyor. Böyle bir şey olabilir mi hiç ? Böyle bir saçmalık olabilir mi? Sen Fenerbahçe Kulübü başkanısın. Sebep ne olursa olsun, insan verdiği sözünden döner mi ? Öyle bir hakkı yok buna. Yarın da katılması gerekiyorsa eğer, başkanımız toplantıya yine katılacaktır. Bizim için artık önümüzdeki Fenerbahçe maçı önemlidir" diye konuştu. Kızıl, Fenerbahçe'ye dava açılıp açılmayacağının sorulması üzerine ise, "En büyük davayı bence kamuoyu açacaktır. Kamuoyu takdiri en büyük davadır. Bizim kamuoyunun gözünde kazanılmış bir dava benim için daha geçerlidir. Biz 3 senedir 60 civarında futbolcu aldık. Bunların hiçbirinde sorun yaşamadık. Problem sadece Gaziantepspor'un fazla güçlenmesidir" dedi. Cumartesi günü oynanacak Fenerbahçe maçı öncesi, Gaziantepli basın mensuplarına ve taraftarlara birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Kızıl, "Gaziantepspor, bu ligde figüran değil, başrol oyuncusu olacaktır. Gaziantep deplasmanı kolay bir deplasman olmayacak. Fenerbahçe maçı öncesi futbolcuların ve personelin bütün alacaklarını ödeyeceğiz. Yaklaşık 1 milyon YTL tutarındaki alacakların hepsini yarın ödeyeceğiz. Şimdi kenetlenme zamanıdır.Bu maç öncesi birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" diye konuştu.

İHA