kapat
27.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Saddam takıntısı
Ecevit'in ABD ziyareti Saddam'ı korumak uğruna Türk-Amerikan yakınlaşmasına zarar verecek sonuçlar doğurmamalı. Çünkü Türkiye'nin arkasında duran tek güvenilir güç bugün Amerika'dır. Terörle savaşımızda olduğu gibi ekonomik krizden çıkış yolunda da sadece bu ülkeden samimi yardım görüyoruz.

A. SAVAŞ AKAT
2002'de dünya ekonomisi
Geleneğimiz yıl sonunda dünya ekonomisinin ve Türkiye'nin genel değerlendirmesini yapmaktır. Genellikle dünya ekonomisinda fazla bir şey olmaz. Hareket Türkiye'dedir. Bu yıl dünya ekonomisinde de olağan dışı bir durum var. Yıllardır dünyayı tek başına sürükleyen ABD yıl başından itibaren yavaşlamaya başladı.

ÇETİN ALTAN
Yıl sonuna doğru sabah düşünceleri...
Sabah saat 7 sularında; ortalık henüz aydınlanmamışken; hava da iyice sisli pusluysa... İnsanın içine bir bıkkınlık çöküyor sanki.. Geçen akşam, sınıf arkadaşım da olan, eski Başbakan Yardımcısı İsmail Hakkı Birler'le konuştuk telefonda... 46 yıllık eşini kaybetmiş 3 hafta önce...

HAŞMET BABAOĞLU
Arjantin'e ne oldu?
Ben hâlâ birkaç gün önce bütün gazetelerimizin birinci sayfasında çıkan bir fotoğrafı unutamıyorum. Arjantin'den bir fotoğraf! Yok; "duyarlılık edebiyatı" filan ne işimdir, ne de şimdi sırası! Gerçeğin hem çıplak hem de "derin" fotoğrafıydı bu, ondan! Eminim sizlerin de aklınızın bir yerinde kalmıştır.

ERDAL BİLALLAR
Poyrazoğlu'na pusu
ALİ Poyrazoğlu'nu dinledikçe mesleğimden utandım... Gazetecilerin tetikçilik yaptığını, pusu kurduğunu anladım... Ali, telefonda "Seni de kandırmışlar ya; bravo onlara" dedi... Ve bakın neler söyledi: "Benim yılların sanatçılarına hakaret edebileceğimi nasıl düşünürsün!..

MURAT BİRSEL
Ahmet Necdet Sezer'in evi
Cumhurbaşkanımız kendine dört katlı bir ev almış! Haber mi? Haberdir, Cumhurbaşkanı alışverişe gitse de haberdir. Ancak Cumhurbaşkanı kirada mı oturmalı, yoksa -alacaksa- küçük bir apartman dairesi mi almalı şeklinde beyin jimnastikleri...

YAVUZ DONAT
Fenerbahçe
Hamdi Akın... Ankaralı işadamı... 47 yaşında... İş hayatına, "21 yaşında bir üniversite öğrencisiyken... Makine Mühendisliği'nde okurken" başladı. Dün sohbet ediyorduk. Dedi ki: - Siyasette, sivil toplum örgütlerinde, sporda gençlere güvenelim... Gençlerin önünü açalım... Onlara olanak sağlayalım.

UĞUR DÜNDAR
Yılbaşı sepetinden çıkanlar
Göz kamaştıran hediyelerle dolu bir yılbaşı sepeti... İçinde yok yok! Çerez kabilinden konan hediyeleri yazmaya gerek görmüyorum... Ünlü modaevlerinin etiketlerini taşıyan gömlek, kravat ve sipariş üzerine yapılmış altın kravat iğnesi!.. Özenle ambalajlanmış sepetin en üstüne ise bir cep telefonu ve sim kartı yerleştirilmiş!..

OKAY GÖNENSİN
Vakıflar, yardım dernekleri
Türk insanının, sorunları çözme yeteneğinin özel örneklerinden biri de vakıflar ve yardım dernekleridir. Dünyada vakıflar ve dernekler, özel toplumsal amaçlarla kurulur ve bu amaçları yaşamlarının anlamı olarak benimsemiş insanların fedakârlıklarıyla yaşarlar.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Tüzüklerin efendisi
Tolkien'in dillere destan yüzük destanı, şimdi de film versiyonuyla milyonlarca insanı sinemalara çekiyor. Türkiye'de de bir "Yüzüklerin Efendisi" fırtınasının tam ortasındayız. Oysa bizim buna çoktan alışık olmamız gerekirdi.

İLKER SARIER
Özgür düşünün biraz
Ecevit, Amerika'ya büyük bir seyahate hazırlanırken, gazeteler "16 milyar dolarla döneceğiz" haberleriyle çalkalanıyor. Peki, Amerika'nın gücü nereden geliyor?..

MEHMET TEZKAN
Meteoroloji alarm ziline bastı..
Peki belediyeler ne yaptı?.. ÖNCE kar yağdı.. Ardından son yılların en şiddetli yağmuru.. Sonuç sel.. Peki sel olacağı biliniyor muydu? Evet.. Meteoroloji uyardı, gazeteler yazdı çizdi.. Televizyonlar bangır bangır bağırdı.. Karın arkası sel dendi.. Ne yapıldı?.. Doğal afet, ne yapalım demeyin..

HINCAL ULUÇ
Denizli'nin hataları..
Mustafa Denizli'nin bence başından sonuna yanlış olan Fenerbahçe serüveni, sağlığını daha fazla tehlikeye sokmadan sona erdi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım "Denizli beni kanser etti" demiş.. Gerçekte kanser olan biri varsa, o da Mustafa Denizli idi..

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Borsanın bir önemi var mı?
İstanbul Borsası yeniden örgütlenerek faaliyete geçişinin 16. yılını geride bıraktı. Ekonomide atılımların yapıldığı bir dönemde 26 Aralık 1985'te İstanbul-Cağaloğlu'nda faaileyete başlayan borsa, büyüklük itibariyle henüz ekonomiye damgasını vurmasa bile, gösterdiği çarpıcı gelişme açısından bu dönemin simgesi kurumlardan biri olmaya aday.

HAYRULLAH MAHMUD
Mesut Yılmaz
ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, "Hem ekonomide, hem AB ilişkilerinde 2003 yılını hedef almalıyız. 2003 yılındaki hedeflere ulaşmak için de 2002 yılını çok iyi değerlendirmeliyiz" diyor ve yakın geleceğe dönük şu öngörüde bulunuyor:

REFİK DURBAŞ
Tadına ne oldu aşkların?
Gerçekten tadına ne oldu aşkların? Bu sorunun yanıtını bir huzurevinde 72 yaşının günlerini ömür ipine dizen Mehmet Sırrı Aydoğdu versin isterseniz: "Manifaturacılıktan emekliyim. Evliyim, ama yaşlanınca belki çenem düştü, o yüzden geldim buraya. Daha sükut burası. Evet, âşık oldum.

EMRE AKÖZ
Oğuz Çetin'in "ihaneti"
Futbol yazarı Vedat Okyar şöyle diyor: "Ben Oğuz Çetin olsam, kol kola girdiğim Mustafa Denizli bu işten uzaklaştırılıyorsa, aynı saniyede ben de istifa ederim. Devam şekli bana göre çirkin. Oğuz'un ne ismine, ne cismine yakıştı." Oğuz'un F.Bahçe'deki işlevine ilişkin bundan daha yanlış bir değerlendirme olamaz!

HAŞMET BABAOĞLU
Asıl kazanan Türkiye olur
"İki maddede tüzük değişikliğini gerçekleştirelim ve kongremizi Mart ayından sezonun bittiği Haziran ayına taşıyalım..." Hasan Arat'ın Beşiktaş yönetimine sunduğu bu öneri tartışmaya gelmeyecek kadar açık bir öneri! Açık ve aydınlık bir öneri...


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır