kapat

25.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
igs ÇETİN ALTAN
Üç beş tutam davul tozu
ABD Savunma Bakanı Cohen, Alman Dışişleri Bakanı Fischer'e, Türkiye'nin Ortadoğu'daki globalleşmeyle ilgili hiç bir konuda en küçük bir ödün bile vermediğinden ve özellikle de İnsan Hakları konusundaki katı tutumunu sürdürmekte büsbütün inatlaştığından yakınıyordu.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Yeni çıkan türküler
Her eser gibi, bir müzik yapıtının da ne zorluklarla, ne doğum sancılarıyla ortaya çıktığını iyi bilirim. Bu yüzden, bizlere güzel ezgiler sunmak için yola çıkmış kişilere, elden geldiğince destek vermeye, onların yeni yapıtlarını duyurmaya çalışırım.

YILMAZ KARAKOYUNLU
Bir idealin macerası ve disiplini...
Batının bilim ve tekniğine talip oluşumuzun en ciddi adımı Tanzimat'tır. Bir fermanın okunuşu ile bütün sorunlarımızın çözüleceği tesellisinde idik.

TUĞRUL TUNA
Bir dövme çek usta imajımız süslü olsun..
Basketbolcu Nedim Abi, elindeki magazin dergisini karıştırıyordu.. Talat televizyonu tamire gönderdiğinden beri kahve sakinlerinin ilgisi yoğun olarak gazete ve dergilere yönelmişti..

CAN ATAKLI
Acıya ve sevince ortak olmak
Hepimizin acılı ve sevinçli günleri olur. Çocuğumuz olabilir, önemli bir iş başarısı elde ederiz, bir yakınımızı kaybederiz, hastanede yatarız.

KEMAL KILIÇDAROĞLU
Özürlüler için ek yükümlülük
Her sosyal devlet özürlü yurttaşlarını korur. Çünkü gerek bedensel, gerekse zihinsel engelli yurttaşların çalışarak üretime katılmaları, onların korunmaları anlamına gelir.

SERPİL YILMAZ
Ekonomiden sonra siyasi reform
TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, hükümetin sosyal güvenlik sistemi ve ekonomik reformlarla ilgili aldığı kararları sonbahara kadar izleceklerini, Eylül ayıyla birlikte gündemlerine siyasi ve sosyal reformları aldıklarını söyledi

YUSUF SARI
Kâr realizasyonu gelebilir
Ankara'dan açıklamaların başlamasıyla borsa, bir kez daha satışlarla karşılaştı. Hafta boyunca beklentilerini artırarak 6.000 in de üstüne çıkan endeks, daha sonra kâr realizasyonları yaşadı.

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Çıkış için yeni beklenti gerekli
Tahkim ile vergi yasasındaki değişikliği haftanın ilk yarısında satın alan piyasalar, Perşembe ekonomik paketin açılmasıyla kâr realizasyonuna gitti.

ŞÜKRÜ KIZILOT
Karpuzlar ve ördekler...
Nasrettin Hoca, bir bostanın yanından geçerken, karpuzlara dayanamamış. Ne kadar karpuz varsa, koparıp yanındaki çuvala doldurmaya başlamış.

HINCAL ULUÇ
Gavurun otoyolu..
Erkin Usman'dan naklediyorum.. İzmir'den.. Karaburun yarımadasının yarısında iki yıldır domuzdan geçilmiyormuş..

SELAHATTİN DUMAN
Makyaj bağımlısı kadınlara bir uyarı..
Yazarın cinsiyetine bakıp, yanılmayın.. Bu yazının "kadın erkek eşitliği" çekişmesinde avantaj sağlama gibi bir amacı yoktur.. Amacımız "kozmetikçilerin kucağına" düşen kadınları normal hayata kazandırmaktır..

CENGİZ ÇANDAR
2000'e doğru Ortadoğu...
Bu sonbaharla birlikte Ortadoğu'da çok heyecanlı ve sürprizli bir döneme gireceğimiz anlaşılıyor. Özellikle 2000 yılında, Ortadoğu'da ve bölgenin uluslararası dengelere etkisi gözönüne alınırsa tüm dünyada yepyeni bir sayfanın açılışına tanık olacağız.

NURİYE AKMAN
Sıkıntının kaynağı: Özer Çiller
DYP'de muhaliflerin ilk toplu fotoğrafı, bu hafta çekildi. Gerekli 21 rakamı bulunmasa da, GİK sıralarına oturarak kameralara gülümseyen 19 kişi, "Çiller'siz bir parti" için kararlılık ve güç birliği gösterisi yaptı.

NEBİL ÖZGENTÜRK
"Uzakta" bir festival
"Adıyaman'ın Tut kasabasında bir kültür ve sanat festivali... Apo Davası Mahkeme Başkanı Turgut Okyay'ın da memleketi. Türkülerin yakıldığı bu uzak kasabada Turgut Okyay'dan belediye başkanına, gencinden yaşlısına kadar yüzlerce Tutlu türkülere eşlik ediyor."

TEVFİK YENER
Rahmi Koç, Jaws'a karşı ve Erol Büyükburç'un kızı
Karanlığı yırtan ses derler ya... Aynen öyle oldu. Kalın sesli adam: "-Kadına bak!.. Malak gibi" diyordu. Kimisi güler gibi oldu, bazıları "şışşşt.." dedi, çoğunluk utandı. Adam, her film matinesinde rastlanan seyirci-komiklerdendi.

ALİ ŞEN
Denizcilik batıyor....
Yıllar evvel, TRT'de yayınlanan "Aşk Gemisi" isimli dizi vardı. 1970'li yıllarda daha ziyade, Norveçli şirketlerin işlettiği, o tip lüks turistik gemilerle Karayip Adaları'nı çok gezmiş, etkilenmiş ve beğenmiştim.

ZEYNEP GÖĞÜŞ
Miras kavgası
Dün gece sabahın üçüne kadar televizyonun karşısında oturduğum için kendime çok kızgınım.

RAUF TAMER
AP ve APO
Mesele idam değil. Apo'ya eğer ömürboyu hapis cezası verilseydi, Avrupa Parlamentosu sanki kınamayacak mıydı?

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır