|
Mantar soslu kabak kayığı
Malzemesi
* 5 adet kabak
* 1/2 kg mantar
* 1.5 su bardağı süt
* 1.5 çorba kaşığı tepeleme un
* 1 demet maydanoz
* 3/4 çay bardağı sıvı yağ
* 4 çorba kaşığı kaşar peyniri
* 3 adet domates* Tuz, karabiber
|
HAZIRLANIŞI
Kabakların kabuklarını kazıyıp, iki ucundan hafifçe keselim. Kabakları boyuna ikiye keselim. İç kısmını tatlı kaşığı yardımı ile çıkaralım. Mantarları 2-3 çorba kaşığı sıvı yağda bıraktığı suyu çekene dek sote edelim. Tuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyelim. Ayrı bir tavada sıvı yağın içinde unu hafifçe sarartalım. Sürekli karıştırarak sütü ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. Mantarları sosa ekleyip, iyice karıştıralım. Kabakları çok az su ile arada bir ters yüz ederek haşlayalım. Kabakları tencereden alalım. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine 1 sıra domates dilimlerini dizelim. Mantarlı sosu kabakların içine dolduralım. Domates dilimlerinin üzerine kabakları dizelim. Üzerine rendelenmiş kaşarı serpelim. Orta ısılı fırında pişirelim.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|