kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz, büyük şefleri fast food'çu yaptı

DIŞ HABERLER
20.01.2009
Fransa'da "Yüzyılın aşçısı" olarak anılan Bocuse başta birçok ünlü şef, 4-6 euroya sandviç satmaya başladı..
Fransa'da ekonomik kriz ve modern yaşamın cilvelerine karşı, lüks restoranlar bile çareyi "fast food"da aramaya başladı. Konuyu görüşmek üzere ünlü restoran zincirleri, Tours kentinde bir araya geldi. Geçen 7-8 yılda lüks restoranların fiyatlarının şişkin olduğuna dair şikâyetlerin ardından toplanan "büyük şefler", çağımızda artık "çabuk, iyi, ama fazla pahalı olmayan" bir yeme biçiminin hâkim olduğu görüşüne vardı. Ünlü şeflere göre, bu talebe bir de dünyayı sarsan ekonomik kriz eklendi.

AZ OLSUN, TEMİZ OLSUN!
"Yüzyılın aşçısı" denilen Fransa'nın en büyük aşçılarından Paul Bocuse ve Jacques- Laurent Pourcel kardeşler ile Guy Martin, 4-6 euroya ayak üstü sandviç yenilen fast food'larda karar kıldı.